Canik'te Kitabım Kumbaramda Projesi başladı

TAKİP ET

Öğrencilerin kitap okuma sevgisi kazanması amacıyla düzenlenen Kitabım Kumbaramda Projesi Samsun'un Canik ilçesinde başladı.

Canik Belediye Evleri Anaokulu 5/E sınıf öğretmeni Sultan Gündüz, “e Twining projesi kapsamında Kitabım Kumbaramda projesine katılarak, Öğrencilerimizin kitap okuma sevgisi kazanması, Sorumluluk bilincinin gelişmesi, öğrenme ve anlama yeteneklerinin gelişmesi, açık ve etkili düşünebilmelerini hedeflemekteyiz” dedi.

e twinning projesi olan Kitabım Kumbaramda projesine başlamış olup ortaklar arasında her ayın başında Webinar görüşmesi yapılarak, yapılacaklar birlikte planlanıp, görev dağılımı yapılmakta olduğunu aktaran Canik Belediye Evleri Anaokulu 5/E Şubesi öğretmeni Sultan Gündüz,  “Proje kapsamında belirlenen etkinlikleri ile seviyelerine uygun kitaplarla öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması, ayrıca farklı bakış açıları geliştiren, hayal gücü zenginleşmiş, düşünen öğrenciler yetişmesinin sağlanması düşünülmektedir ”dedi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ KİTAPLARI ÖNEMSEDİLER’
Öğrencilerimiz sınıfta yapmış oldukları kumbaralara evde haftada 2 defa 1 tl atarak para biriktirdiklerini vurgulayan Canik Belediye Evleri Anaokulu 5/E Şubesi öğretmeni Sultan Gündüz, “Biriken paralar ile 2 adet kitap aldılar, Alınan kitaplar sınıfa getirilerek sınıf kitaplığı oluşturuldu. Her akşam öğrencilerimiz eve kitap götürüp kitap okuma saati yaptılar, farklı hikaye kitapları okunup, hikâye ile bağlantılı çeşitli çalışmaların yapıldı ve Web2 araçları kullanılarak çeşitli puzzle ve oyunlar ile eğlenerek öğrenmeyi hedefleyen bir proje“ oldu ”diye konuştu. 
Köksal ÖNER

Canikte Kitabım Kumbaramda Projesi başladı