Canik Uludağ Ortaokulu Dağköylü Fatma Çavuşu Kabri Başında Andı

TAKİP ET

Samsun Canik Uludağ Ortaokulu 1 Nisan Cuma günü 19 Mayıs İlçesine bağlı Dağköyüne ziyaret düzenledi.

Canik Uludağ Ortaokulu, buram buram tarih kokan ilk Türk köyü olan 19 Mayıs İlçesine bağlı Dağköye 120 öğrenci, öğretmen ve veliler ile ziyaret gerçekleştirdi.
 Kurtuluş Savaşı dönemi Milli Mücadele öncülerinden olan, Kadın Türk Kahraman Fatma Çavuş'u kabri başında ziyaret ettiler.

Fatma Çavuş isimli kitabın yazarı Samsunlu Hasan Yiğit'in katılımı ile  Dağköy'ün ve Fatma Çavuş'un yaşadığı ve mücadele verdiği yerler gezildi.

Samsunlu yazar Hasan Yiğit romanında yer verdiği olayları, yaşanılan mücadele yerlerini tüm öğrenci, öğretmen ve velilere anlattı. Öğrenciler Fatma Çavuş'un yaşadılklarını bizzat mücadele edilen yerleri görerek o anı yaşamış oldular. 

İlk Türk köyü olarak da bilinen Dağköy karış karış gezildi. Kadın Kahraman Fatma Çavuş kabri başında ziyaret edilerek dualar edildi. Dağköy gezisi esnasında ikamet eden yaşlılardan da eskiye dair bilgiler alındı. Fatma Çavuş'un erkek gibi güçlü ve cesur bir Kahraman olduğundan bahsettiler.

Yazar Hasan Yiğit romanında da bahsettiği gibi Kocakulak çeşmesine inilerek öğrencilerin hazırlamış oldukları  gül hatme çiçekleri toprağa ekildi.


Fatma Çavuş'un anıtı önünde dev Türk Bayrağı dalgalandırarak  milli manevi duygular coşturuldu.

Okul Müdiresi Zerrin Karagöl Şen katılımından dolayı yazar Hasan Yiğit'e, ve Dağköylülere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Öğrenciler buram buram tarih kokan bu güzel köye sevgilerini bırakarak Dağköyden ayrıldılar.

Canik Uludağ Ortaokulu Dağköylü Fatma Çavuşu Kabri Başında Andı