Canik'e hayran kaldılar

TAKİP ET

"Kardeş Okul" kapsamında geldikleri Samsun'da Canik Belediyesi'ni ziyaret eden Ankara Keçiören Kız Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri Canik Belediyesi'ne hayran kaldı. Okul idarecileri, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in eğitime yaptığı yatırımları övdü.

Sema Cengiz Büberci Anadolu Meslek Lisesi ile Kardeş Okul olan Ankara Keçiören Kız Meslek Lisesi'nin öğretmen ve öğrencileri Samsun gezileri kapsamında Canik Belediyesi'ni de ziyaret etti. Belediye Başkanı Osman Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta tarafından ağırlanan Ankaralı misafirler, Canik Belediyesi'ne ve belediyenin eğitimle ilgili yaptığı çalışmalara hayran kaldı. Başkan Genç eğitime en çok yatırım yapan belediye olduklarını belirtirken, Keçiören Kız Meslek Lisesi öğretmenleri, Canik'te eğitimle ilgili yapılan çalışmaları övdü.

'EĞİTİMDE ÖNCÜ OLDUK'
Canik Belediyesi olarak önceliklerinin gençler, dolayısıyla da eğitim olduğunu belirterek, "Canik'te eğitim altyapısı sorununu tamamen çözdük. 13 yıl önce hiç modern olmayan ve sağlık şartlarda sadece 7 okul bulunan ilçemizde bugün belediyemizin öncü olmasıyla eğitim yuvası sayısı 21'e çıktı. Okullarımızın boya, sıva, okul bahçesi gibi fiziki eksikliklerinin yanısıra bilgisayar ve teknoloji odaları, kütüphaneler, konferans salonları gibi önemli eksikliklerini de gideriyoruz. Bugün Canik'teki okullarımız son derece sağlıklı şartlarda öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaktadır" dedi.

'CANİK'TE TOPYEKÜN EĞİTİM'
Kendisinin de eğitimci kökenli olduğunu hatırlatan Başkan Genç, "Eğitimin içinden gelen birisi olarak okullarımızın eksikliklerini çok iyi biliyoruz. Bizim için eğitim her zaman önceliğimiz olmuştur. Sadece okullarımızda değil, belediye olarak yaptığımız eğitim tesislerinde de bugün 4 binin üzerinde çocuğumuzu geleceğe hazırlıyoruz. Ayrıca sadece çocuklarımızı değil, açtığımız kurs merkezleri ile annelerimizin de gelişimini sağlıyoruz. Dolayısıyla Canik'te topyekün bir eğitimden söz edebiliriz. Eğitime yönelik yaptığımız yatırımlar bugüne kadar 38 milyon lirayı aştı" diye konuştu 

'GÜÇLÜ ÜLKENİN YOLU EĞİTİMDEN GEÇER'
Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının yetişmiş insan gücü olduğunu ifade eden Genç, "Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolu eğitimden geçmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeleri için gayret gösteriyoruz. Okullarımızın fiziki yapılarını düzeltmek, yavrularımıza daha sağlıklı şartlarda eğitim olanağı sunmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Eğitim yatırımlarında önemli mesafeler kat eden ilçemizde yavrularımıza çağdaş imkanlarda eğitim olanağı sunuyoruz. Yavrularımızın kaliteli ve sevgi dolu bir eğitimle, geleceğe adım atarken her daim ellerinden tutacağız" şeklinde konuştu.

MİSAFİRLERDEN GENÇ'E ÖVGÜ
Canik Belediyesi'nin eğitime yaptığı yatırımlara hayran kalan Keçiören Kız Meslek Lisesi öğretmenleri de, Başkan Osman Genç'i tebrik etti. Canik'in eğitime en çok yatırım yapan belediye olduğunu gözlemlediklerini belirten Okul Müdürü Ayşe Özmen, "Canik'i ziyaret etmemizdeki temel sebep eğitime çok önem verilmesidir. Daha önce Canik Belediyesi’nin eğitimle ilgili yaptığı çalışmaları duyuyorduk. Ancak bu kez bu çalışmaları yakından görmek istedik. Bu konuda Başkanımızı tebrik ediyoruz" dedi. Ziyaretin sonunda Başkan Genç, misafir öğretmenlere seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. Ziyaret kapsamında ayrıca Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte ay-yıldızlı hizmet binasını gezen Ankaralı misafirler, hizmet binasına ve binanın teknolojik yapısına hayran kaldı.

osman genç