Canik'te dersaneler dönüştü

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından 5 yıl önce yapılan ve dersanelerin dönüşümüne model olan Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'ndeki etüt merkezleri bin 800 öğrencisiyle pazartesi günü eğitim-öğretime başlıyor. Başkan Osman Genç, 'Yaptığımız etüt merkezleri ile Hükümetimizin programında olan dershanelerin dönüşümüne model oluşturduk" dedi.

BİN 800 ÖĞRENCİ YARARLANIYOR

Hükümet dershanelerin dönüşümü için çalışırken, Canik Belediyesi tarafından 5 yıl önce yapılan etüt merkezleri, dershanelerin dönüşümüne model oluşturuyor. Mevlana Eğitim, Kültür ve Etüt Merkezi içerisindeki Kariyer Gelişim Merkezi ile Canik Akıl Küpü Etüt ve Eğitim Merkezi’nde bin 800 öğrenci eğitim hizmeti alıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik takviye derslerinin yanısıra üniversiteye hazırlanan gençler için KPSS kurslarının bulunduğu kampüs, sahip olduğu çevre düzenlemesi, güvenliği ve hijyenik ortamı ile örnek teşkil ediyor.

DERSHANE DÖNÜŞÜMÜNE GÜZEL MODEL

AK Parti hükümetinin eğitime büyük önem verdiğini ifade eden Başkan Genç, "Hükümetimiz eğitim alanında reformlar yaparken, bizler de Canik'te asli görevimiz olmamasına rağmen eğitim alanına büyük yatırımlar yaparak hükümetimizin eğitim hedeflerine katkıda bulunuyoruz. Özellikle Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde etüt merkezleri yaparak dershanelerin dönüşümünü ilçemizde çok önceden sağladık. Geleceğimiz adına değeri parayla ölçülemeyecek derecede önemli olan bu eğitim yuvalarımız, dershanelerin dönüşümü için güzel bir model oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM

Karadeniz'de eğitime en çok yatırımı yapan belediyenin kendileri olduğunu vurgulayan Başkan Genç, şunları söyledi: "İlçemizde 15 yeni eğitim yuvasının yapılmasına ön ayak olduk. Okullarımızın fiziki ve kütüphane, konferans salonu gibi teknolojik eksikliklerini giderdik. Canik'te eğitime yaptığımız yatırım miktarı 8 milyon lira. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’müzün değeri ise bundan çok daha fazla. Bilgi ve iletişimin ön plana çıktığı 21. yüzyılda hükümetimiz ülkemizi daha ileriye götürmek için çalışırken bizler daha hızlı koşmalıyız. Bunun için eğitime özel önem veriyoruz."

‘BAŞBAKAN SAMSUN’U ÖNEMSİYOR’

Yeni Türkiye'nin yeni Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun, göreve başlamasının ardından kısa bir süre sonra Samsun'a geliyor olmasının şehir açısından önemli olduğuna işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Milletin adamı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Samsun'a özel önem vermiştir. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun da ziyaret ettiği ilk şehirler arasında Samsun'un olması bizleri mutlu etmiştir" dedi.

YENİ TÜRKİYE, YEPYENİ CANİK

Başbakan Davutoğlu'nun, Milletin Adamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izinde Türkiye'yi daha ileriye götüreceğini belirten Başkan Genç, "Sayın Başbakanımız, engin kişiliği, bilgi, birikim ve tecrübesi yanında sevecen, samimi ve mütevaziliği ile sadece Türkiye'de değil dünyanın tüm ülkelerinde sevilen ve saygı gören bir kişiliktir. Bu tecrübesini 49 vatandaşımızın kurtarılmasında da göstermiştir. Yeni Türkiye, yeni Cumhurbaşkanı ve yeni Başbakan ile artık temposunu artırmıştır. Yerelde bizler de Yeni Türkiye'nin bekası için gece gündüz çalışarak, hükümetimize destek olmaya devam ediyoruz. Yepyeni bir Canik sloganıyla, Yeni Türkiye'de yaşanan gelişim ve değişime ayak uyduruyoruz" diye konuştu.