Canik'te eğitim tesisleri cıvıl cıvıl

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından çocuk ve gençler için kurulan eğitim tesisleri, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte cıvıl cıvıl oldu. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisindeki etüt merkezlerinin yanısıra, sıbyan mektepleri, kreş ve anaokulları, binlerce çocuğu geleceğe hazırlıyor.

Türkiye'nin en önemli eğitim kampüslerinden Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezi'ne sahip olan Canik Belediyesi'nin kurduğu etüt merkezleri, sıbyan mektepleri, kreş ve anaokulları, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte hareketlendi. Yeni eğitim-öğretim döneminin heyecanının yaşandığı eğitim merkezlerinde eğitim gören çocuk ve gençler, kendilerini geleceğe hazırlıyor.

DEV EĞİTİM ORDUSU

İçinde çocuklar ve gençlere yönelik kreş, anaokulları, Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi, Kariyer Gelişim Merkezi, Gençlik Merkezi gibi eğitim tesislerinde geleceğe hazırlanan yaklaşık 2 bin öğrencisiyle adeta bir eğitim ordusuna sahip olan Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde öğrenciler takviye derslerin yanısıra, üniversiteye de hazırlanıyor. Sıbyan mektepleri, anaokulları ve etüt merkezlerinde ayrıca öğrencilere değerler eğitimi de veriliyor.

'İMKANLARI SEFERBER EDİYORUZ'

Canik Belediyesi olarak hedeflerinin geleceği sağlam temellere oturtmak olduğunu belirten Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, "Yaz döneminde çocuk ve gençlerimizin yanısıra büyükler için de bir çok kurs ve etkinlik düzenledik. Yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte eğitim tesislerimiz daha da canlandı. Çocuklarımızın cıvıltısı bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

'EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME'

Belediye olarak eğitime her zaman öncelik verdiklerini de dile getiren Aygün, "Eğitimin içerisinden gelen bir belediye başkanına sahibiz. Canikli çocuk ve gençlerimizin bu konuda daha şanslı olduğuna inanıyorum. Çünkü Canik'te en büyük yatırım eğitime yapılıyor. Eğitim tesislerimizde yetişen onlarca öğrencimiz bugün üniversiteli oldu. Bu bizi onurlandırıyor. Eğitim adına güzel bir yıl daha geçireceğimiz inancıyla tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.