Çarşamba Ticaret Borsası MYO' da Mezuniyet sevinci yaşandı

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu'nun 5 bölümünden bu yıl mezun olan 342 öğrenci için tören düzenlendi. Çarşamba Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreni, geleneksel kep atma töreniyle sona erdi. Okul da birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencileri ise Çarşamba Ticaret Borsası, tablet PC ve altınla ödüllendirdi.

Mezuniyet törenine; Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meliha Nurdan Taşkıran, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın, Öğretim Görevlileri, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Sezai Atsan ile Hacı Toraman ve Borsa Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu, aileler ve davetliler katıldı. Ayrıca bu yılki mezuniyet törenine çok sayıda ailenin katılması da dikkat çekti. 

240 ÖĞRENCİDEN-1862 ÖĞRENCİYE
Tören, bu yıl mezun olan Yüksek Okulun beş ayrı bölümünden 342 öğrencinin marşlar ile salona girişiyle başladı. Saygı duruşu Ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın yaptı.  2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan ve geçmiş ile günümüzü karşılaştıran Çakın,  2002 yılında 240 öğrenci ile iki bölümde eğitim öğretimine başlayan okulun bugün 5 ayrı bölümde 1862 kişinin eğitim öğretim gördüğü bir yüksekokul haline geldiğini açıkladı.  Çakın,”Yüksekokulumuzun bu değişim ve gelişimine katkı sağlayan öncelikle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne, binanın yapılmasını sağlan Borsa’nın eski ve yeni başkanları Mithat ve Kazım Yılmaz beyefendilere ve her zaman katkısını yanımızda gördüğümüz Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasında öğrencilere de seslenen Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın,  “Sevgili öğrenciler, ülkemizin kalkınabilmesi için ara eleman ihtiyacımızı karşılayan yüksekokulumuzdan derslerini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazandınız. Sizlere gelecek hayatlarınızda başarılar diliyor, sizleri ve ailelerinizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.      .

OMÜ’NÜN ÇARŞAMBA’YA VERDİĞİ ÖNEMİ DE GÖSTERİYOR
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş’te törende ki konuşmasında, “Çarşamba üniversitemiz acısından ilklerin kenti, merkez kampüsümüz dışında ilk fakülte Çarşamba da açıldı.  Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi ile İletişim Fakültesi aktif olarak hizmette ve bir 3.fakülte de Çarşamba için yolda.  Birde burada beş bölümlü meslek yüksek okulumuz var. Bunlar Çarşamba’nın üniversiteleşme yolunda ne kadar gayretli olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda OMÜ’ nün Çarşamba’ya verdiği önemi de gösteriyor. Mezuniyetler hatırda kalan, unutulmaması gereken anlardır. Bu vesilelerle değerli öğrencilerimizin mezuniyetlerini kutluyorum” dedi. 

 ÇARŞAMBA, ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA
Törende konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, katılımcılara “Bu güzel günümüze hoş geldiniz” dedi. Dündar sözlerini şöyle sürdürdü, “2008 yılında Çarşamba Ticaret Borsamız ve Çarşamba Belediyemiz ile başladığımız Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek okulundan sonra bugün Hukuk Fakültesiyle, İletişim Fakültesiyle, Adalet Meslek Yüksek Okuluyla, üniversiteSİ olma yolunda bir Çarşamba var. Ve bu yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Türkiye’mizde ara eleman ihtiyacını karşılayacak 100’lerce öğrencimizi bu törende mezun ediyoruz. Değerli öğrencilerimiz ve aileleri sizleri tebrik ediyoruz Mezun olan arkadaşlarımıza hayatta başarılar diliyoruz”. 

BORSA ÖDÜLLENDİRDİ
2015–2016 Eğitim-öğretim yılında, OMÜ Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu’nda;  Bilgisayar Programcılığı Programı Bölümünden Oğuzhan Bayyurt’un okul birincisi, Bankacılık ve Sigortacılık Programı Bölümünden Özcan Şanlı’nın okul ikincisi, Sosyal Güvenlik Programı Bölümünden Murat Bilgeç’in ise okul üçüncüsü oldukları açıklandı. Okul sonunda başarıları ile dereceye giren İlk üç öğrenciyi de Çarşamba Ticaret Borsası ödüllendirdi. Okul birincisi Oğuzhan Bayyurt Tablet PC ile, okul ikincisi Özcan Şanlı ile okul üçüncüsü Murat Bilgeç’te altın ile ödüllendirildiler. Öğrencilere hediyelerini Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı Toraman ve Sezai Atsan, Hacı Toraman ile Borsa Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu taktim etti. Daha sonra öğrenciler hep birlikte kep attılar.