Çarşamba'da Girişimciler Mülakatla Seçildi

TAKİP ET

Samsun Çarşamba'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı için adaylar arasında mülakat yapıldı. 50 kişinin seçileceği kurs için başvuru sayısı artınca iki ayrı yeni kurs planlanarak toplamda seçilecek sayı 100 kişiye çıkartıldı. 300 kişinin katıldığı mülakatlar sonucunda 100'ü asil, 28'i yedek bay bayan girişimci adayı seçildi.

100 GİRİŞİMCİ YETİŞECEK!
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2017 Programı’nın ikinci dönem 4 ayrı kursu için mülakatlar ÇTSO’da gerçekleşti. 100 kişiye çıkartılan girişimci adayları için 300 bay bayan aday değerlendirildi. Mağduriyet yaşanmaması için mülakatların yarısı öğleden önce, yarısı da öğleden sonra gerçekleşti. ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursuna’  katılmaya hak kazanan 100 girişimci adayı projelerini hayata geçirilebilmek için eğitilecek. 

Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle oluşturulan Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi tarafından, Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB Samsun İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü ortaklığıyla gerçekleşecek olan Çarşamba’da ki toplamda 9.10.11 ve 12.  ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’  mülakatları yapıldı.  2016 yılı içerisinde 125 girişimci ofis tarafından yetiştirilmişti. 2017 yılının başında bu yeni program ile 75 girişimci adayından sonra böylelikle 100 aday daha yetişecek.
 
GİRİŞİMCİLERi KOMİSYON DEĞERLENDİRDİ
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu için mülakatlar Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasında (ÇTSO) gerçekleşti. Mülakatları; KOSGEB Kobi Danışmanı Hakan Gürel, İŞKUR Personelleri Emre Pınar, Yasemin Öztürk ve Ceyhun Çeltikçi’den kurulan komisyon yaptı. 300 kişinin katıldığı mülakatta 100 asil ve 28 yedek girişimci seçilerek girişimcilik kursuna katılmaya hak kazandı. Kursiyerler ilerleyen tarihlerde 4 ayrı programda 25’şer kişi olarak eğitilecekler.  
BAŞARILI İŞLETMELERİN KURULMASI İÇİN
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla verildiğini söyleyen Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “Eğitim sonunda girişimci adayların kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor. Değerli girişimci adaylarımıza kurs süresince bu doğrultuda bilgilerler veriliyor” dedi.