Çarşambalılardan yeni üniversitenin Çarşamba'ya yapılsın talebi

TAKİP ET

Samsun Çarşambalılar Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu, Samsun'da kurulması plananan yeni üniversitenin Çarşamba'daki Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'ne yapılmasını istedi.

Samsun Çarşambalılar Derneği Başkanı Saddettin Sarıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, Samsun'a yapılacak yeni üniversitenin kendi ilçelerinde bulunun kampüse yapılması gerektiğini belirten Sarıoğlu, Çarşamba'daki Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nün, Canik Başarı Üniversitesi’nden daha elverişli olduğunu kaydetti. 

Samsun Çarşambalılar Derneği'nden yapılan basın açıklaması şu şekildedir; "Hemşehrimiz rahmetli  Mustafa  Kemal GÜNEŞDOĞDU hayatı boyunca elde ettiği bütün mal varlığını, 2010-2016  yılları arasında dönemin Samsun Milletvekilleri, Bakanları, Çarşamba Belediye Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü’nün teşvik ve destekleriyle memleketimiz Çarşamba’da Karadeniz Sahil yolu kenarında, kendi adıyla kurulan kampüsteki Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Yeni Tıp Fakültesi dersliklerinin yapımına harcamıştır. Biz de Çarşambalılar Derneği olarak bunların takipçisi olduk.

2010-2016 yılları arasında 3 fakülte binasını ve yeni Tıp Fakültesi Derslikleri binasını yaptırmış; 40 milyon TL’yı aşan bir harcama ile  ablasıyla birlikte Samsun’da ikamet ettiği konutunu ve bütün birikimini bu uğurda bağışlamıştır.

Çarşamba’da ki üniversite yapım faaliyetinde yine Çarşambalı bir başka hayırsever TFF Başkanı Yıldırım DEMİRÖREN’in kayınvalidesi Tülay ULUSOY ise aynı kampüs alanına 2015-2016 yıllarında müstakil bir Adalet Meslek Yüksek Okulu yaptırarak destek vermiştir. Çarşamba Ticaret Borsası da Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulunu yaptırmıştır.

Üniversitenin Çarşamba’da ki bu yeni kampüsünde Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi ile Meslek Yüksek Okullarında Halen 4000 öğrenci yüksek öğrenimine devam etmektedir. Bu sene Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi 6. mezunlarını, İletişim Fakültesi 3. mezunlarını verecektir.

Sn. Cumhurbaşkanımızın 2011 seçimlerinde Samsun Cumhuriyet Meydanındaki konuşmasında  Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesinin kurulması ile başlayan sürecin Samsun’da açılması planlanan 2. Devlet Üniversitesine temel oluşturacağını  ve bunun  için bu alt yapının çok  uygun olduğunu söylemiştir. Merhum Mustafa Kemal Güneşdoğdu bağışlarını yeni Üniversite kurulması şartıyla yapmıştır.(Sözleşmeleri ek’te sunuyoruz.) Bu yeni Üniversite kampüsü Karadeniz Sahil Yolu üzerinde Havalimanına 15 km. mesafededir. Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinin yer aldığı bu bölgede 300 binin üzerinde insanımız yaşamaktadır.

Sn. Cumhurbaşkanımız 24 Mart 2018 tarihinde AK Parti Samsun İl Kongresindeki konuşmasında Samsun’a Yeni Devlet Üniversitesi kurulacağı müjdesini vermiştir. Fakat yeni üniversitenin Samsun şehir merkezinde Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında el konulan Canik Kampüsüne kurulacağı söylenmektedir.

Fethullahçı Terör Örgütünün  yaptırdığı bu yerin imkanları çok sınırlıdır. Samsun’un merkezinde bir tepede Ormandan ve Hazineden alınan 50 dönümlük bir alandaki 2 adet binadan ibarettir.  Ulaşım ağı ve hitap ettiği bir bölgesi yoktur. Tamamen Ondokuz Mayıs Üniversitesinin gölgesinde kalacaktır.  Halbuki Mustafa Kemal Güneşdoğdu kampüsünün ulaşım ve hitap ettiği bölge açısında son derece elverişli  yapılacak ilavelerle  150 dönüm üzerinde bir alana sahiptir.

Bütün birikimini Çarşamba’da kurulacak Yeni Devlet Üniversitesinin yapımına bağışlamış merhum hayırsever hemşehrimiz Mustafa Kemal GÜNEŞDOĞDU’nun  vasiyetinin de  takipçisi olarak sizlerden talebimiz; Samsun’da kurulacak olan yeni Üniversitenin Çarşamba’da Mustafa Kemal GÜNEŞDOĞDU  kampüsü merkezi olacak şekilde düzenlenmesidir."