Çocuklar Mayla ile geleceğe hazırlanıyor

TAKİP ET

Samsun'da okul öncesi eğitimde çığır açmaya hazırlanan Mayla Çocuk Akademisi, uzman kadrosu ve eğlendirirken öğreten birbirinden renkli etkinlikleriyle çocukları geleceğe hazırlıyor.

Samsun’un Atakum İlçesi Mimar Sinan Mahallesi 176. Sokakta yaklaşık 2 ay önce hizmet vermeye başlayan Mayla Çocuk Akademisi, uzman kadrosu ve çocukların gelişimine katkı sağlayan etkinlikleriyle, velilerden tam not alıyor. 12 yıldan bu yana okul öncesi öğretmenliği yapan Ebru Çakmak ve Serap Soydan tarafından kurulan Mayla Çocuk Akademisi, Samsun’da fark yaratmaya hazırlanıyor.

İKİ YABANCI DİL EĞİTİMİ

Mayla Çocuk Akademisi hakkında bilgi veren kurucu ortaklardan Ebru Çakmak, “Mayla Çocuk Akademisi olarak 2-6 yaş grubuna hitap ediyoruz. Haftanın 5 günü faaliyet gösterdiğimiz akademimizde, branş öğretmenlerimizle çocuklarımızın gelişimi için çok çalışıyoruz. İngilizce ve Rusça derslerimizle çocuklarımıza iki yabacı dil öğretiyoruz. Akıl oyunları, robotik kodlama, jimnastik eğitimlerimiz, masal atölyemiz ve birebirinden renkli faaliyetlerimizle öğrencilerimizin eğlendirirken öğrenmesini sağlıyoruz. Onların gelişimlerine uygun davranıyor, çocukların seviyelerine iniyor, sosyal ve duygusal alanlarını destekliyoruz. Çocuklarımıza aynı zamanda vatan ve millet sevgisi aşılıyoruz. Akademimizde sınıflarımızı çocuklarımızın gelişimine göre ayırdık. Tüm yaş grubunun fiziki şartları, oyuncakları farklı Amacımız, çocuklarımızın psikomotor alan, sosyal alan, duygusal alan olarak gelişimi desteklemek ve öz bakım becerilerini kazandırarak onları ilkokula, sosyal bir çocuk olarak hazırlamak. Bu anlamda çocuklarımıza testler de uyguluyor, kendinin farkına varmasını sağlıyoruz. Yeteneklerini ortaya koyan çocuklarımızın ebeveynleriyle hareket ederek, iyi olduğu alanda daha da gelişmesine vesile oluyoruz” dedi.


ÇOCUKLAR MAYLA İLE MUTLU

Okul öncesi eğitimin çok önemli olduğuna dikkat çeken Çakmak, “Artık velilerimiz çok bilinçli. Çocuklarının sosyalleşmesini ve yaşıtlarıyla vakit geçirmelerini istiyor. Veliler çocukların gelişimi ile yakından ilgileniyor. Burada da okul öncesi eğitimi devreye giriyor. Bizler, Mayla Çocuk Akademisi’nde en iyi ve en kaliteli eğitimi veriyoruz. Velilerimiz de bizden oldukça memnun. Çocuklarımız da bizimle çok mutlu” diye konuştu. 
ORGANİK BESİNLER
Öğrencilere organik ürünlerle beslediklerini ifade eden Çakmak, “Mayla’da çocuklarımıza 3 öğün yemek veriyoruz. Her şeyimiz organik. Yoğurdumuzu ve reçellerimizi kendimiz yapıyoruz. Yumurtalarımız köyden geliyor. Asla hazır meyve suyu kullanmıyoruz. Çünkü çocuklar, bizim için çok kıymetli. Hepsini çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocuklar Mayla ile geleceğe hazırlanıyor