Dede ve nineler bu eğitimi kaçırmasın

TAKİP ET

Canik Kent Konseyi tarafından dede ve ninelere yönelik yürütülen "Çınarların Gölgesi'nde Torun Eğitimi" projesi kapsamında, dede ve ninelere iletişim eğitimi verildi. Genel Sekreter Reşat Kılınçarslan, torunlarına bakmak zorunda olan dede ve nineleri eğitime davet etti.

Canik Kent Konseyi ile Kadın, Gençlik ve Engelli Derneği (ÇOKGEN), İlkadım Halk Eğitim Merkezi, Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen "Çınarların Gölgesi'nde projesi kapsamında dede ve ninelere çocuk bakımı eğitimi devam ediyor. Proje kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Özer tarafından dede ve ninelere "Yetişkinler ile İletişim", "Çocuklar ile İletişim" ve Aile İçi İletişim" konularında seminer verildi.

BU EĞİTİM MUTLAKA ALINMALI
Sema - Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde verilen seminerde, Doç. Dr. Bayram Özer, dede ve ninelere iletişim konusunda bilgiler verdi. Seminere katılan Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, geçen yıl ilki gerçekleştirilen Çınarların Gölgesi'nde projesinin ikincisini bu yıl düzenlediklerini belirterek, dede ve nineleri torun eğitimi almaya davet etti. Kılınçarslan, "Eğitim programı kapsamında dede ve nineler ilk yardımdan iletişime, oyuncak kullanımından, oyun alanı güvenliğine kadar bir çok konuda eğitim alıyor. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Torunlarına bakmak zorunda olan dede ve ninelerin kaçırmaması gereken bir eğitim programı" dedi.

KUŞAKLAR ARASI KÖPRÜ
Projenin, anne ve babaları çalıştığı için torunlarına bakıcılık yapmak durumunda olan her yaşta dede ve nineleri kapsadığını belirten Kılınçarslan, "Çalışan anne ve baba sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte torunlarının bakımını yürütecek dede ve ninelere çocuğun günlük bakımını yapması, beslenmesini ve fiziksel güvenliğini sağlaması, oyun ve etkinlikler için çocuğu ve fiziksel ortamı hazırlayabilmesi, çocuğun yaşına göre basit etkinlik malzemeleri hazırlayabilmesi konularında eğitim verilmesini, bu yolla dede, nine ve torunlar arasında sağlıklı iletişimin kurulabilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca böylece kuşaklar arasında köprü de kurulmuş olacak" diye konuştu.

KAYITLAR 30 OCAK'TA SONA ERİYOR
Haftada üç gün, toplam 296 saat olarak planlanan eğitim sonunda katılımcı dede ve ninelere sertifika verileceğini de dile getiren Kılınçarslan, "Dede-nine ve torun arasındaki iletişimi kuvvetlendirmeyi hedefleyen bu proje bir ilk. Ayrıca Hükümet de, torununa bakan anneanne ve babaannelere çocuk bakım teşviki vermeye hazırlanıyor. Çalışan anne ve baba sayısının her geçen gün artması, teşvikle birlikte eğitimi de zorunlu kılmaktadır. Farkındalık oluşturan bu proje dahiline tüm dede ve ninelerin katılımını arzu ediyoruz. Çınarların Gölgesi'nde projemiz için kayıtlarımız 30 Ocak'a kadar devam etmektedir" ifadelerini kullandı.