Eğitimciler Birliği Sendikası'ndan Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi

TAKİP ET

Eğitimciler Birliği Sendikası'nın yürüttüğü Lise Öğrencileri arası kitap okuma ve yazma yarışması "Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi" kapsamında "kitap tahlili" etkinliği yapıldı.

Eğitimciler Birliği Sendikası'nın yürüttüğü Lise Öğrencileri arası kitap okuma ve yazma yarışması etkinliği kapsamında Sosyal Bilimler Lisesinde Bir Bilenle Bilge Nesil projemizin kitap tahlilinde İlber Ortaylı'nın Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabını öğrenciler ile Samsun Valisi Zülkif Dağlı birlikte tahlilini gerçekleştirdiler.
İlkadım İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleştirilen etkinliğe Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı katıldı. Programa ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlkadım İlçe Müdür v. Yalçın Apaydın, Eğitim Bir Sen İl Başkan Yardımcıları Hamza Sofuoğlu ve Ayhan Arslanbay katıldı. Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından yürütülen proje de bu yıl Yenal Bilgin tarafından yazılan  Prof. Dr. İlber Ortaylı ile  'Bir Ömür Nasıl Yaşanır' konusu üzerine yapılan  röportajın yer aldığı eser okundu.


Yapılan etkinlikte Vali Dağlı: "Hangi yöne gideceğini bilmeyen bir insana pusula gibi kılavuzluk yaparak gideceği yolu gösteren kitapların, gerçek manada dünyayı tanımamız konusunda bizlere büyük katkılar sağladığını kitapların, kültür seviyemizi artırmamız ve bilgi sahibi olmamız için en etkili araçlar olduğunu ve kitap okumanın aynı zamanda düşünce yapımızı da besleyip güçlendireceğini belirtti.


Bir Bilenle Bilge Nesil projesiyle öğrencilerimizi değerli eserler ile buluşturarak medeniyet değerlerimizi ve mirasımızı sahiplenecek öncü nesiller yetiştirilmesinin hedeflendiğini ve kitap okumanın insana geçmişini, tarihini, toplum ve millet bilincini de öğrettiğini dile getiren Vali Dağlı, “Kitap okumayı bir görev, bir zorunluluk olarak algılamamalı, hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Bu proje ile insanın hayattaki anlam arayışına bir pencere açmak hedefiyle tüm öğrencilerimiz okudukları kitaplarla ilgili bir kompozisyon yazıyor ve bu sayede de öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini düzgün, anlamlı ve bir bütün halinde yazıya dökebilme becerisi geliştiriliyor. Fırsat bulduğumuz her anı değerlendirmeli, sevgi ve heyecan ile okumalı, kitapların en yakın dostlarımızdan biri olduğunu unutmamalıyız." dedi.


Etkinlik öğrencilerin kitap üzerinde fikirlerini karşılıklı olarak ifade edip tahlil yapmaları ile devam etti.  
Program Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız'ın teşekkür plaketi sunmasıyla sona erdi.

Eğitimciler Birliği Sendikasından Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi