Güncel Acil Tıp Konuşmaları Samsun'da

TAKİP ET

Güncel Acil Tıp Konuşmaları Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türkiye Acil Tıp Derneği EMPACT komisyonu işbirliği ile 4-5  Haziran tarihlerinde, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda Güncel Acil Tıp Konuşmaları (GAK) Samsun modülü eğitimleri gerçekleştirildi. 
Güncel Acil Tıp Konuşmaları (GAK); Türkiye Acil Tıp Derneği'nin acil servislerde çalışan hekimlere (pratisyen/asistan/uzman) ve hekim dışı sağlık çalışanlarına deneyimli eğitmenler vasıtasıyla interaktif olarak verdiği bir eğitim modülünü kapsıyor.
GAK Samsun Eğitim Modülünde; 2 gün boyunca interaktif şekilde devam eden eğitimlerde Acil Tıp açısından en önemli konulara yer verildi. Eğitime, Türkiye’nin pek çok şehrinden 60 kadar katılımcı katıldı.
Eğitim özellikle acil servislerde çalışan hekimlere (pratisyen/asistan/uzman) verilmek üzere planlanarak, farklı konu başlıklarıyla gerçekleştirildi. 
GAK Samsun Eğitim Modülünde katılımcılara; Temel ve ileri kardiyak yaşam desteği, Havayolu yönetimi, Travma yönetimi, Ortopedik aciller, Nörolojik aciller, EKG eğitimi, Acil serviste görüntüleme, Acil servisteki kritik hastanın yönetimi, Acil serviste karın ağrısına yaklaşım, Acil serviste yasal sorunlar konularında, alanında yetkin uzman kadronun da katılımıyla teorik eğitimler eşliğinde, tecrübe aktarımı sağlanarak, interaktif bir eğitim süreci gerçekleştirildi.

Güncel Acil Tıp Konuşmaları Samsunda