Havza MEM'den çevrim içi uluslararası etkinlik

TAKİP ET

Havza Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Montessori ve Müzik etkinliği çevrim içi olarak uluslararası katılım ile gerçekleştirildi.

Havza Vakıfbank Atatürk Ortaokulu tarafından yürütülen Tellal Deve, Berber Pire, Gitar Çalan Ağustos Böceği isimli eTwinning projesi kapsamında eTwinning Montessori ve Müzik etkinliği çevrim içi olarak uluslararası katılım ile gerçekleştirildi.
Düzenlenen etkinliğe katılan Uzman Müzik Eğitimcisi, Besteci ve Yazar Ayhan Öztürk öğrencilere öğretmenlere ve velilere düzenlediği uygulamalı uzaktan eğitimi ile renk getirdi.
Öztürk eğitimde müzik ile masalları buluşturarak ortak bir dil ile katılımcılara eğitimler verdi.
Etkinliğe Türkiye, Romanya, Polonya, Azerbaycan ve Litvanya ülkelerinden öğrenci, öğretmen ve veli olmak üzere birçok katılımcı katıldı.
Tellal Deve, Berber Pire, Gitar Çalan Ağustos Böceği projesi hakkında bilgiler veren proje kurucularından Vakıfbank Atatürk Ortaokulu öğretmeni Nevim Gürel projeyi Buca Hayme Hatun Anaokulu öğretmeni Nagehan Çakmak Çakan ile hayata geçirdiklerini ve projenin Türkiye’den 10, Romanya’dan 2 ortak okul ile yürütüldüğünü belirterek; “E twinning proojeleri çatısı altında hazırladığımız kültürel miraslarımızdan olan masallarımızı gelecek kuşaklara aktarmak için yola çıktık.” Dedi.
Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ise Vakıf Bank Ortaokulunun kurucusu olduğu projeye destek vermek adına eTwinning Montessori ve Müzik etkinliği düzenlediklerini ifade ederek; “ Ülkemizi temsil eden projemize başarılar diliyoruz. Amacımız eğitimi daha fazla kişiye ulaştırarak farkındalık oluşturmak ve eTwinning projelerini birçok öğrenci ve veliye duyurarak ilgi ve meraklarını arttırmak.” Dedi.
Sağlam eğitim etkinliğine katılan öğretmen, öğrenci ve veliler katılım belgesi verileceğini sözlerine ekledi.