İlkadım Yıldırım Beyazıt Ortaokulu'nda Bilim Sokağı Oluşturdular

TAKİP ET

Samsun Maarif Hareketi Kapsamında Yıldırım Beyazıt Ortaokulu'nda Okul Müdürü ve Fen Bilimleri öğretmenlerinin girişimi ile Bilim Sokağı oluşturuldu.

Okulun bir koridorunda oluşturulan Bilim Sokağında sınıfların kapılarına düyaca tanınmış bilim adamlarının isimleri verildi. En çok ilgiyi Atatürk ve Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adlarının verildiği sınıflar çekti.
Okulda düzenlenen Bilim Sokağı Açılış Törenine İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu, Elektrik Mühendisleri Odası  (EMO) Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun, Okul Müdürü İlyas Gülünay, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Müdürü İlyas Gülünay, Bilim Sokağı'nı kuran Fen Bilimleri öğretmenlerine, Halk Eğitim Müdürlüğüne ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Okul Müdüründen sonra konuşan EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ ve ZMO Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun da öğrencileri bilimsel alanda geliştirecek her türlü projede ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak her etkinlikte destek vereceklerini söylediler.

Daha sonra İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu, " Yıldırım Beyazıt Ortaokulu'nda Maarif Hareketi kapsamında Bilim Sokağı açılmasını memnunlukla karşıladık. Öğrencilerimizin dokunarak ve görerek okul içinde başarılı olmaları amacımızdır. Bilim Sokağı'nın açılışına katkıda bulunan başta okul müdürü İlyas Gülünay'a Fen Bilimleri Öğretmenlerimize ve EMO ve ZMO Samsun Şube başkanlarına teşekkür ederim." dedi.

Konuşmaların ardından Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmenleri Kemal Akın, Aynur Tosun, Banu Gültekin, Özlem Acarel, Neslihan Altuniç, Selda Erkmen, Sevgi Kaya, Öğretmenler ve Öğrenciler ve konukların katılmıyla Bilim Sokağı'nın kurdelası kesildi.

İlkadım Yıldırım Beyazıt Ortaokulu