İstatistik ve Matematik Bölümü Akreditasyon Süreci Tamamlandı

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik ve Matematik 'Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği' (FEDEK) yetkililerince gerçekleştirilen akreditasyon süreci çalışmaları tamamlandı.

OMÜ Senato Salonu’nda gerçekleşen FEDEK Çıkış Görüşmesi Toplantısı’na Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı, FEDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan İnce, Takım Eş Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Akdi, FEDEK ekibi, İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Terzi ve Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin Kasap ile akademisyenler katıldı.

“Üniversite yönetiminin kaliteye verdiği önem görülmüştür”
Değerlendirmeler sonucundaki bulgulardan söz eden FEDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan İnce “OMÜ Rektörlüğünün, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanlığının ve tüm akademik birimlerin değerlendirilen programlara desteği üst düzeydedir. OMÜ Rektörlüğü, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve bölümleri arasında açık bir iletişim ortamı bulunmaktadır. Üniversite üst yönetiminin kaliteye önem gösterdiği görülmüştür. Üniversitede bulunan yabancı uyruklu öğrenci sayısının önemli derecede yüksek olması uluslararasılaşmak açısından önemli olduğu görülmektedir. Yeni hizmete açılan kütüphanenin çağdaş ve teknolojik altyapıyla donatıldığı ve özellikle engellilere yönelik hizmeti dikkati çekmektedir. Öğrenci çalışma odaları, seminer odası, bilgisayar laboratuvarı ve diğer fiziksel mekânların özenle tasarlandığı ve son teknoloji ile donatıldığı gözlenmiştir. Bu değerlendirme raporları sonucunda Matematik ve İstatistik lisans programlarında eksiklik ve zayıflık bulunmadığını vurgulamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü değerlendirme sonucunu açıklayan Prof. Dr. Ayşe Feza Güvenilir’in yanı sıra OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü’nün sunumunu ise Mühendislik Yönetim Danışmanı Halil İbrahim Kırmacı yaptı.

“Kalite çalışmalarını öncelikli hâle getirdik”
Görüşmeyi değerlendiren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ise “Üniversitemizde göreve geldiğimiz günden bugüne kalite çalışmalarını öncelikli hâle getirerek elimizdeki tüm imkânları bu yönde kullanıyoruz. Bu amaçla bütün birimlerimizi, akreditasyon çalışmalarının gerçekleşmesi için tüm imkânlarımızı sunarak destekliyoruz.

Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik ve İstatistik Bölümleri öne çıkan bölümler oldu. Bugün burada bulunan çok kıymetli hocalarımız, FEDEK yetkilileri, büyük bir fedakârlıkla ve gönüllülük esasıyla yürüttükleri bu çalışmalarla iki bölümümüzü değerlendirdiler. İnşallah bu bölümlerle başladığımız süreç ilerleyecek ve bütün fakülte ve bölümlerimiz akreditasyon sürecini yaşayacak ve bu sayede Üniversitemiz kalite güvence sistemini hayata geçirmiş olacak. Değerlendirme raporlarındaki gözlemleri dikkate alarak birimlerimizin kalite çalışmalarına dair tedbirlerin alınacağının garantisini verebilirim. Bir eksik bulunmaması birimlerimiz adına gurur verici.

Birimlerimizin eğitim ve öğretim programlarını yürütürken düzeltilmesi gereken hususların bizim dışımızda da tespit edilmesi, programlarımızı güçlendirmek için gereğinin yapılmasını kolaylaştıracaktır.” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından, FEDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan İnce akreditasyon evraklarını Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı’ya teslim etti.

Toplantı, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

İstatistik ve Matematik Bölümü Akreditasyon Süreci Tamamlandı