Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde doğa kampı

TAKİP ET

Eğitim ve gençlik alanlarında gençlerin Avrupa fırsatları ve faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan bilgi ağı Eurodesk, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde doğa kampı yapan öğrencilerle buluştu.

33 Avrupa ülkesinde faaliyette bulunan Eurodesk Bilgi Ağı, ülkemizde de Türk Ulusal Ajansı bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyet sürdürüyor. Samsun irtibat noktaları Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve İğne Deliği Gençlik Merkezi olan Eurodesk, çalışmalarına devam ediyor. 

    Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Samsun’da İklim Değişikliğine Uyum Süreci Kapsamında Kızılırmak Delta Projesinin Su Yönetimi Modellemesi” Projesi kapsamında gerçekleştirilen Doğa Kampı’na katılan Eurodesk uzmanları, 30 Ağustos İmam Hatif Orta Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.  

    Doğa kampı etkinliğine katılan bilgi ağı uzmanları, Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezi’nde kamp yapan öğrencilere, Eurodesk Nedir?, AB Projeleri, AGH gibi konular hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Deltada yaşayan kuş türleri hakkında ayrıntılı bilgiler de verildi. Bilgilendirme broşürleri dağıtılırken, İğne Deliği Gençlik Merkezi’ndeki gönüllü gençlere, doğa ile ilgili etkinlikler yaptırılarak öğrencilerin eğlenceli ve öğretici vakit geçirmelerini sağlandı.