Lgs 2020 Sınav Soru ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak

TAKİP ET

MEB'nın LGS ,Liselere Giriş Sınavı 20 Haziran 2020 tarihi itibariyle yapıldı. Sınava büyük heyecanla başlayan 8. Sınıf öğrencileri 2020 LGS sonuç tarihi, 2020 LGS puan hesaplama yöntemine yönelik araştırmalar yapmaya başladı. 2020 LGS sınavı cevapları ve cevap anahtarını da merak eden öğrenciler bir an önce kaç puan aldıklarını hesaplamak istiyor.

2020 LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB’in verdiği bilgiye göre LGS sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. 

a. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

b. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

c. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

ç. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır. Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu ‐2020 Sayfa | 13

d. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

LGS sınav sorularının cevap anahtarları henüz açıklanmadı. 

Lgs 2020 Sınav Soru ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak