LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, LGS 2020 Sonuçları Ne zaman Açıklanacak!

TAKİP ET

LGS sonuçları için hem öğrenciler hemde aile büyükleri heyecanlı bekleyiş içindeler. Peki LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav oturumları sözel ve sayısal olmak üzere iki şekilde gerçekleştirildi.Öğrenciler aynı gün içerisinde iki oturuma da sınava girdiler. 20 Haziran’da yapılan sınavın ardından sorular ve cevaplar yayımlandı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada soru iptalinin olmadığını duyurdu. 

LGS sınava sonuçlarının ne zaman açıklanacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvim ile yanıt bulmuş oldu. Merkezi sınav 2020 yılında 20 Haziran’da iki oturum şeklinde yapılmıştı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, Sınav sonrasında hiçbir soru iptali olmadı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, aynı gün içinde Tercih Kılavuzu da açıklanacak.’ dedi. Sonuçlar 16 Temmuz’da erişime açılacak dedi. 

LGS Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.
 

LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak