MMO'dan LPG sektör çalışanlarına yönelik kurs

TAKİP ET

Samsun'da Makina Mühendisleri Odası'nın(MMO) sektörlere yönelik eğitim çalışmaları kapsamında LPG sektörü çalışanlarına kurs verildi.

Samsun'da MMO'nun sektörlere yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor. MMO Samsun Şubesi son olarak, LPG sektöründe çalışanlara yönelik kurs düzenlendi. MMO Başkanı Kadir Gürkan, "Sektörlerde eğitimli personel çalıştırılması hayati önemde" dedi.

HUKUKİ DÜZENLEMELER VE İŞ SAĞLIĞI
MMO Samsun Şubesi,  'LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli Kursu' düzenlendi. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde düzenlenen “kursa 'Oto Gaz İstasyonları'nda çalışan 10 personel katıldı. 2 gün devam eden eğitimde MMO Meslek İçi Eğitim Merkezi(MİEM) Eğitmeni Mak. Müh. Arif Serkan Can tarafından, katılımcılara, 'LPG Piyasası Hukuki Düzenlemeleri ve Standartlar, İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevrenin Korunması, LPG’nin Teknik Özellikleri, LPG Tesisat Elemanları ve Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar, LPG’nin Emniyetli Bir Şekilde İkmal Yapılması, Dolum Sırasında Uyulması Gereken Kurallar, LPG’nin Doldurma İşleminde Temel Kurallar, Emniyet Tedbirleri, Yangın Güvenliği, İlkyardım' konularında eğitimler verildi. 

EĞİTİMLİ PERSONEL ÇOK ÖNEMLİ
Devam eden eğitimler ile ilgili bir açıklamada bulunan MMO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, "Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim Ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği uyarınca, yönetmeliğin verdiği yetki kapsamında sektöre yönelik eğitimler düzenliyoruz. Tüm sektörlerde olduğu gibi LPG sektöründe de eğitimli personel çalıştırmak hayati önem taşımaktadır. Hangi sektörde olursa olun risklerin üstesinden ancak eğitim ile gelinebilir. Bu ilke doğrultusunda eğitimlerimiz Oda üyelerimize ve kamuoyuna yönelik devam edecektir" dedi.

SERTİFİKA ALACAKLAR
Kadir Gürkan, eğitimlerin sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerlere 'LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli Kursu sertifikası verileceğini de sözlerine ekledi.
 

MMOdan LPG sektör çalışanlarına yönelik kurs