Müdür Şen: Aile Eğitimleri Olmazsa Olmazımız

TAKİP ET

İlkadım ilçesindeki Cumhuriyet Anaokulu yoğun bir katılımın olduğu aile seminerini gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Hülya Şen,"Okulumuzda çocuklara verilen eğitimin tek başına yeterli olmadığını, eğitim sürecine velilerimizin de katılması ile birlikte eğitim kalitemizi arttıracağız. Ebeveynlerle daha bilinçli bir toplum haline geleceğiz" dedi. 
Ayrıca çocuğu tek başına düşünmenin mümkün olmadığını belirten Şen, "Çocuk ailesi ile bir bütündür. Aileler çocukların ilk öğretmenleridir ve okula başlayana kadar, çocuklarının gelişim ve eğitimlerinden birinci derecede sorumludurlar. Çocuklar okula başladığında bu sorumlulukları sona ermez, sadece bunları okulla öğretmenlerle paylaşırlar" dedi. 
'HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ'
"Çocuklarda Özel Alan Bilinci" ve "Mahremiyet" konulu seminerlerin, Mavi Taç Toplum Merkezi Kurucusu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Cesur Ceylan tarafından sunulduğunu vurgulayan Şen,"Bilinç oluşursa, istismarcı oluşmaz konulu bilgileri veren Cesur Ceylan bu konuda ailelerin dikkat edeceği noktalara indi. Eğitimciler olarak başarılı bir eğitim amaçlıyorsak, içine anne - babayı da alan, aile katılımını hedefleyen, planlamalar yapmak ve etkinlikler oluşturmak zorundayız. Ailelerin çocuklarının eğitimi konusunda sahip oldukları sorumluluk ve güç, planlı aile katılımı etkinlikleriyle sürekli ve etkin hale getireceğiz. Bu eğitimi vererek okulumuzdaki velilerimizde farkındalık oluşturan Mavi Taç Toplum Merkezi Kurucusu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Cesur Ceylan'a emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Haber:Köksal ÖNER