Müdür Tanrısever; Halk Eğitim Merkezimiz Göz Dolduruyor

TAKİP ET

Atakum Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever," Başarının artırılmasına yönelik olarak "Başarının Adresi Halk Eğitim Merkezi" adında ikinci bir proje yürütmekteyiz"dedi.

Geleceğe ışık tuttuklarını vurgulayan Atakum Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever, "Proje kapsamında kurs öğretmenlerimiz ile birlikte yapılacak çalışmaların planlanması için her ay toplantılar yapıyoruz. Öğrencilerimizin akademik başarılarının artırılması amacıyla her ay deneme sınavları yapılmaktadır. Ayrıca öğrencilerin sınav kaygısını azaltmak için rehberlik servisimizce sınav kaygısı ve stres yönetimi konulu seminerler verilmektedir "dedi.   

'YENİ HİZMET BİNAMIZA TAŞINDIK'
Atakum Kaymakamlığı tarafından Kaymakamlık binasında kurumumuza tahsis edilen ilgili bölümle ilgili tadilat işleri tamamlanmış olup 10 Şubat tarihi itibariyle yeni hizmet binamızda hizmet vermeye başladıklarını altını çizen Atakum Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever," Halk Eğitimi Merkezi  Üniversiteye hazırlık kurslarında, Başarının artırılmasına yönelik "Başarının Adresi Halk Eğitim Merkezi ve Bizimle Kalın Kazanın Projeleri" yürütülmektedir. Bizimle Kalın Kazanın Projesi 2 yıllık bir proje olup 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında devamsızlığın nedenleri araştırılmış.  2019-2020 eğitim Öğretim yılında alınacak tedbirler planlanmış ve çalışmaları yapılmaktadır. Tüm bu yapılan çalışmalar neticesinde 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında %60 olan öğrenci devam oranı 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının birinci yarısında %90 olmuştur "diye konuştu.  

'DENEYİMLİ KURS HOÇALARIMIZ VAR'
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen "Okuma Yazma Seferberliği" Kapsamında, 38 kurs açılarak, 117 vatandaşı okuma yazma kurslarına kayıt edildiğini hatırlatan Atakum Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever, "Kurumumuzca düzenlenen kurslarda eğitim alan kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserlerinin görücüye çıktığı  geleneksel yılsonu sergisini  Mayıs ayı içerisinde yapmayı planlamaktayız.4'üncü Geleneksel "Her Yöreden Esintiler “Temalı Halk Oyunları Yarışmamız 15 Nisan 2020 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde Gerçekleştirilecektir Usta Öğretici Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısı düzenlendik. Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet İrfan Yetik ve Şube Müdürü Hayrettin Tekin’in de katılımıyla ara tatil sanat atölyelerinin açılışı gerçekleştirildik “şeklimde konuştu.   

'DAİMA KALIÇI EŞERLERİN PESİNDEYIZ'
Kurum Usta Öğreticilerimize yönelik "Meme Kanseri" Sunumunu yapıldığını ifade eden Atakum Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever,"Üniversite hazırlık kursuna devam eden öğrencilere Eğitim Uzmanı ve Öğrenci Koçu Bilsen Şahin tarafından Üniversite hazırlık sürecinde başarı için motivasyon konulu eğitim verildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa Kadına Yönelik Şiddet ve Kardeş uygulamasına yönelik seminerler düzenledik "Bir Kitap da Senden Olsun" projesi kapsamında, Usta Öğretici ve kursiyerlerimizin destekleriyle toplanan kitapları Özeren Şehit Metin Arslantürk İlkokulu'na teslim ettik. Usta öğretici ve kursiyerlerimizin destekleriyle Kan ve Kök Hücre bağışı kampanyası düzenledi. Öğrencilerin devamsızlık yapmalarını önlemek için mesaj bilgilendirme sistemi kurularak devamsızlık yapan öğrencinin ailesine bilgi mesajı atılmış, devamsızlığın devam etmesi halinde veli ve öğrenci ile birebir görüşmeler yapıldı"dedi. 
Haber:Köksal ÖNER