Okullarda tatil süresi 30 Nisan'a uzatıldı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların 30 Nisan'a kadar tatil edildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların 30 Nisan'a kadar tatil edildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından, okulların 30 Nisan'a kadar tatil edilerek uzaktan eğitime devam edilmesi kararı çıktı. Bakan Koca, virüsün dünyayı tehdit ettiğine dikkat çekerek, "Korkunun büyük olduğunu söylemeye gerek yok. Bilim bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş bir düşmanıdır. Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var. Yakalanmamak. Pek çok hastalık bizim kontrolümüz dışında kalan faktörlerle gelişir. Durumu kabullenmemiz zor değil. Koronavirüs karşısında ise biz irade sahibiyiz. Tokalaşıp tokalaşmamakta, dostlarımızla bir araya gelip gelmemekte, misafirliğe gidip gitmemekte, kalabalık içine girip girmemekte, dışarıya çıkıp çıkmamakta, temastan uzak durup durmamakta irade sahibiyiz. Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarası tek tek bireylere tek tek her birimize bağlıdır. Devlet bu mücadelede yaptırım gücü olan bir kılavuzdur. Mücadeleyi organize eden güçtür. Uygulama bize bağlıdır. Hiçbir sağlık kuruluşu hiçbir hekim virüsün size bulaşmasını önleyemez. Bunu siz önleyebilirsiniz" dedi.

Okullarda tatil süresi 30 Nisana uzatıldı