OMÜ'de Dijital Finansal Okuryazarlık Eğitimi Verildi

TAKİP ET

Günümüzün en çok konuşulan konularından biri haline gelen Blockchain teknolojisinin finans başta olmak üzere pek çok sektörü değiştirmek için hayatımıza girmeye başlaması üzerine bu değişime hızlı adapte olmayı amaçlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ); Türk Ekonomi Bankası (TEB) iş birliğiyle 'Dijital Finansal Okuryazarlık Eğitimleri' düzenledi.

TEB Aile Akademisi ile kurulduğu 2012 yılından bu yana ülke genelinde yaklaşık 19 milyon kişiyi finansal okuryazarlık eğitimi veren Türk Ekonomi Bankası (TEB), bu yıl itibariyle üniversite öğrencilerine fintech dünyasının dinamikleri, kodlamanın temel mantığı ve Blockchain teknolojisi başlıkları altında yeni nesil finansal teknolojiler eğitimleri vermeye başladı.
Bu çerçevede OMÜ Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğunca düzenlenen etkinliğine, Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, Dijital Para Teknolojileri A.Ş CEO’su Ali Sermet Taşdöğen, konuşmacı olarak katıldı.
OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salon’unda gerçekleşen eğitimde Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sermin Elevli, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Çalış Boyacı, çok sayıda davetli ve öğrenciler bir araya geldi.
Program öncesi Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu Başkanı Gülcan Aktuğ teşekkür konuşması yaparak davetlilere teşekkür etti.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yasin Kaplan: “Sabancı Üniversitesi’nde başlayan eğitimler, Koç ve Boğaziçi Üniversiteleri ile devam ederken, bugün de Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde dördüncü eğitim gerçekleşti. Proje ile bu yıl içerisinde 20’yi aşkın üniversitede birebir eğitimlerle yaklaşık 5 bin, online eğitimler ile 250 binden fazla gence ulaşılması hedefleniyor”. ifadelerine yer verdi.
“Artık bilgi mahremiyeti kişisel olarak da korunabilir”
Daha sonra kürsüye çıkan Taşdöğen, Blockchain’in tarihsel sürecinden söz etti. Taşdöğen ”Krallık dönemlerinden beri toplumu yönetebilmek için kişisel bilgiler devlet ya da farklı otoriteler tarafından korunmuştur. Ancak artık internetin hayatımıza girmesiyle, bilgisayar bilimi, şifreleme algoritmaları sayesinde artık kişisel bilgi mahremiyetinin anonim bir şekilde korunabileceği düşüncesinden yola çıkılarak ilk adım finansal sistem üzerinden atıldı.” şeklinde konuştu. Ali Sermet Taşdöğen konuşmasının devamında ”İnsanların hiçbir otoriteye bağlı olmadan kendi aralarında para transferi yapabilmeleri için başlayan Bitcoin yolculuğunun günümüzde de hatasız ve güvenli çalışmasının altında yatan sebebin veri saklama sistemi olan gayri merkezi ve dağıtık blockchain teknolojisidir.” dedi. 
Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

OMÜ’de Dijital Finansal Okuryazarlık Eğitimi Verildi