ÖRAV Eğitim Şenliği Samsun'da yapıldı

TAKİP ET

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen geleneksel ÖRAV Eğitim Şenliği'nin beşincisi bu yıl Samsun'da gerçekleştirildi.

23 Kasım Cumartesi günü Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen etkinliğe Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, alanında uzman konuklar ve ÖRAV yöneticilerinin yanı sıra, Türkiye’nin farklı bölgelerinden 200 yakın eğitimci katıldı. ÖRAV’ın gönüllü destekçisi, oyuncu Dilan Çiçek Deniz de Eğitim Şenliği için Samsun’daydı.

5. ÖRAV Eğitim Şenliği’nin açılışında yaptığı konuşmada öğretmenlerin kendilerini geliştirmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen “Öğrenci öğretmenden öğrenmez, öğretmeni için öğrenir. Öğretmenin öğrencisiyle kuracağı bağ, öğrenme sürecinde büyük önem taşır” dedi. Esen sözlerinde Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen eğitimlerine verdiği öneme de değinerek, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.


Açılış konuşmasında Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılında hep birlikte Samsun’da olmanın gururunu yaşadıklarını belirten ÖRAV Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere “Kurulduğumuz 2008 yılından bu yana, öğretmenlerin daha iyi eğitimciler ve daha mutlu bireyler olmaları için katkı sağlamak da ÖRAV olarak bizim üstlendiğimiz bir görev. Bugüne kadar 81 ilde yaklaşık 175 bin öğretmene ulaştık. ÖRAV eğitimlerini almış öğretmenlerin ulaştığı öğrenci sayısının ise 7 milyonu aştığını da gururla söylemek isterim” dedi.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 yılında yine Samsun’da Cumhuriyet öğretmenlerine hitap ederken “İlk ilham ana-baba kucağından sonra okuldaki eğitimcinin dilinden, vicdanından, terbiyesinden alınır” dediğini belirten Karadere, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ilkeden hareketle, bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimseyen, ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesinde önder rol oynayan öğretmenleri her zaman destekliyoruz.”
ÖRAV’ın gönüllü destekçilerinden, başarılı oyuncu Dilan Çiçek Deniz ise, kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğun belirttiği konuşmasında hayatında fark yaratan öğretmenlerini, ÖRAV’la bir araya gelme sürecini ve çalışmalarını paylaştı.

Yaratıcı ÖRAV Atölyeleri
Etkinlik kapsamında öğretmenler farklı illerden gelen meslektaşlarıyla bir araya gelmenin yanı sıra; ODTÜ Öğretim Üyesi Dr. Serap Emil ve ÖDTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarkan Gürbüz’ün ufuk açıcı konuşmalarını dinleme ve 8 farklı atölye çalışmasından tercih ettiklerine katılma fırsatı buldu. ÖRAV Atölyelerinde; Çözüm Odaklı İletişim, STEM Öncüleri, Meslektaş Koçluğu – Geribildirim Uygulamaları, 5 TAŞ Sosyal ve Finansal Liderlik, Öğrenme Nasıl Akar?, Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin, Takımı Yönetme ve Öğrenme Liderliği, Ah Şu Gençler! eğitim programları düzenlendi.

Eğitim ve Kalkınma Paneli
200’e yakın eğitimciyi Samsun’da buluşturan ÖRAV Eğitim Şenliği’nde eğitimciler Eğitim ve Kalkınma başlıklı panelde, alanında uzman isimlerin görüşlerini dinleme fırsatı buldu. Panelde, 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Şener Şentürk, IBM Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ülke Lideri Dr. Ceyhun Göcenoğlu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Kapsayıcı Politikalar Kıdemli Uzmanı Mehmet Üvez ve İzgören Akademi Karadeniz Bölge Müdürü Şehnaz Dereli konuşmacı olarak yer aldı.

Öğretmen Akademisi Vakfı
Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimseyen, ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesinde önder rol oynayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Öğretmen Akademisi Vakfı, bugüne kadar bu amaç doğrultusunda; Vakıf merkezinde ve Türkiye’nin her yöresinde görev yapan 220 eğitimciden oluşan ekibi ile, 81 ilde 175.000 öğretmen ve eğitim yöneticisi ile atölye çalışmalarında buluştu.

Öğretmen Akademisi Vakfı