Orman Haftası Orman Okulu'nda Coşku ile Kutlandı

TAKİP ET

Canik Uludağ Ortaokulu, Hasköy İlkokulu ve Kızılay Ayşe Genç Anaokulu müdür, öğretmen ve öğrencileri ile sanayi de Alperen Oto Lastik el ele verip Orman Haftasını fidan dikerek kutladılar.

Samsun'da Orman haftası dolayısı ile Uludağ Ortaokulu, Hasköy İlkokulu, Kızılay Ayşe Genç Anaokulu öğrencileri fidan dikti. Fidan diken kişi kendinden başkasını da seven kişidir, bu fidanlar ağaç olacak ağaçlar orman olacak, Orman bir ülkenin hem süsü hem de gücüdür diyerek Orman haftasının anlam ve önemi öğrencilere aktarıldı.

Samsun iki büyük ovası ve iki büyük nehriyle Türkiyede kendine has zengin potansiyeli olan bir ildir.Samsun  Karadenizin parlayan yıldızı olmaya namzettir. Sanayi ve eğitimin işbirliği bu büyümede pozitif etki sağlayacaktır. Samsun'da Okullar sanayi ile içiçe omuz omuza verip geleceğin nesillerinin yetişmesini elbirliği ile yapmaktadır. 

Samsun'da yapılan Orman Haftası etkinliğine Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Canik Milli Eğitim müdürü Zahit Köseoğlu, Canik Orman İşletme müdürü Menderes Özkolay Alperen Oto Lastik kurucusu Osman Haliloğlu katılımıyla Orman haftası bayram şenliklerine dönüştü.

Aylar öncesinden planlanan bu etkinlikte Canik Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde Uludağ Orta Okulu Müdiresi Zerrin Karagöl Şen ile Alperen Oto Lastik Müdürü Dr. Ahmet DİNÇ, eğitim sanayi yardımlaşmasının örneğini teşkil ettiler. Orman Haftası kutlaması ve ağaç dikme etkinliği Canik Orman Okulunda gerçekleşti. Canik Orman Okulu öğretmenleri ve katılımcı diğer okul öğrencileri adeta yarışırcasına fidan diktiler. İlk fidan dikimini Canik kaymakamı Mahmut Halal öğrencilerle birlikte dikti.

Havanın güneşli ve açık olması öğrencilerin neşesini bir kat arttırdı. Öğretmenleriyle birlikte sınıf dışında böyle güzel bir aktivite paylaşmanın neşesi yüzlerinden okunuyordu. Orman Okulunun çevresine bine yakın fidan dikildi. Gelecek dünyalarını yeşilin tonlarına çevirecek bu etkinlikle minik öğrenciler bizimde bir katkımız olsun dediler. Orman Haftası etkinliği müzik eşliğinde ikram edilen sandiviçlerden sonra son buldu.
 

Orman Haftası Orman Okulunda Coşku ile Kutlandı