Osman Genç: Çocuklar geleceğin değeri

TAKİP ET

Çocukların yarınların değeri olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Genç, Çocuklarımız yarınlarımızın, geleceğimizin değeridir" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında çocukların yarının değeri olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, öğretmen ve öğrencilere yeni dönemde başarı diledi. Genç, "İlçemizde yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir" dedi.

GÜÇLÜ ÜLKE İÇİN EĞİTİM

Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının yetişmiş insan gücü olduğunu ifade eden Genç, "Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolu eğitimden geçmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeleri için gayret gösteriyoruz. Okullarımızın fiziki yapılarını düzeltmek, yavrularımıza sağlıklı ortamlarda eğitim olanağı sunmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Eğitim yatırımlarında önemli mesafeler kat eden ilçemizde yavrularımıza çağdaş imkanlarda eğitim olanağı sunuyoruz. Yavrularımızın kaliteli ve sevgi dolu bir eğitimle, geleceğe adım atarken her daim ellerinden tutacağız" değerlendirmesinde bulundu.

HAYAT BOYU EĞİTİM

Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğuna işaret eden Genç, mesajında şunları söyledi: "Çocuklarımızı eleştirel ve sıra dışı düşünen, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen, girişimci, Türkçe'yi doğru, etkili ve güzel kullanabilen bireyler olarak yetiştirmek bizim asli görevimizdir. Çocuklarımızı okullarımızda ve sınıflarımızda emin ellere emanet etmekle gurur duyuyoruz. Çocuklarımızın yetişmesinde Velilerimizin de önemi büyüktür. Bu vesileyle tüm öğretmen ve öğrencilerimiz ile ailelerine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum."