PDR'ciler Gençlik Merkezleri'nde kadro istiyor!

TAKİP ET

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi Başkanı Uzm. Psikolojik Danışman Oğuz Özat, "Gençlik ve Spor Bakanımız Çağatay Kılıç'ın Gençlik Merkezlerinin işlevselliğine büyük katkı sağlayacak "Psikolojik Danışma ve Rehberlik" kadrolarının oluşturması, yapılan bu Mega Projeye ivme katacaktır. Bu konuda her türlü akademik uzman ve bilimsel desteği vermeye hazırız." dedi.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi Başkanı Uzm. Psikolojik Danışman Oğuz Özat, "Gençlik ve Spor Bakanımız Çağatay Kılıç’ın Gençlik Merkezlerinin işlevselliğine büyük katkı sağlayacak "Psikolojik Danışma ve Rehberlik" kadrolarının oluşturması, yapılan bu Mega Projeye ivme katacaktır. Bu konuda her türlü akademik uzman ve bilimsel desteği vermeye hazırız." dedi.
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi Başkanı Uzm. Psikolojik Danışman Oğuz Özat, gençlik merkezlerindeki  "Psikolojik Danışma ve Rehberlik" konusunda eksiklikler olduğunu belirterek Bakan Kılıç'a seslendi. 
GENÇLİK MERKEZLERİ MEGA GELECEK PROJESİ OLMALIDIR
Başkan Özat açıklamasında; "Aileler ‘Gençlik Merkezleri Projesi’ni desteklemeli ve çocuklarını buralara yönlendirmelidir. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak illerde, ilçelerde ve mahallelerde açılan Gençlik Merkezleri; son yıllarda gençlere dönük olarak yapılan en önemli ve desteklenmesi gereken projelerden biridir.
Türkiye’ de son yıllarda geleceğe dönük yapılan yatırımlardan yol, köprü hatta dev yatırımlar ile karşılaştırdığımız zaman; Gençlik Merkezlerinin düşünce amaç ve faydası itibariyle Mega Yatırım olduğu görülmektedir.
Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Çağatay KILIÇ’ ın Gençlik Merkezleri konusunda hassasiyeti ve kendini adamasını takdir ve şükranla izliyoruz. Gençlik Merkezleri konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Hükümetimizi Türk psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği olarak destekliyor; bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğa gönüllü olarak katılıyor, katılmaya devam ediyoruz.
Bu konudaki  hassasiyetimizin nedenini kamuoyu ile paylaşmak isterim:
NEDEN?
Gençlik Merkezleri, gençlerimizin devlet tarafından sokaklardan bilimsel etkinliklere, spor faaliyetlerine, sosyal iletişime çekildikleri noktalar olmuştur. Bu konuda ailelerin yeterince bilinçli olmaması, ebeveynlerin bilgi yetersizliği gençlerin bu merkezlere yönelmesinde bir engel teşkil etmekte ve ailelerin konuya yönelik farkındalıklarının düşük olması, medya desteğinin tam anlamıyla sağlanamamasından kaynaklanmaktadır.
Çocuklu ailelerin gençlik merkezlerini özellikle ziyaret etmelerini ve çocuklarını bu merkezlere gitmeleri noktasında desteklemelerini psikolojik danışman olarak özellikle tavsiye ediyorum. Buradan hükümetimizle (özellikle aşağıda sunulan gençlik merkezlerinin kuruluş amaçlarına uygun) çalışacak uzman personelin kadro olarak oluşturulmadığı yönünde eleştirilerimi de paylaşmak isterim.
Gençlik Merkezlerine giden gençlerimizin sosyal gelişimlerinin sağlıklı şekilde sağlanması, yetersiz çevresel koşullar nedeniyle kazandıkları saldırganlık gibi olumsuz kişilik özelliklerinin iyileştirilmesi, bağımlılıktan uzak durmaları, kişisel ve eğitsel ihtiyaç ve yönelimleri için psikolojik danışman gereksinimi vardır. Gençlik Merkezleri kuruluş amaçları içerisinde ağırlıklı olarak gençlerimizin, psikolojik, sosyal, eğitsel ve mesleki gelişimleri tamamlayabilmesi ve topluma uyumlu özerk, kendini gerçekleştirmiş bireyler olması için destek alacakları uzman personel olan Psikolojik Danışma ve Rehberlik uzmanlarının çalışabilmesi şarttır. Bu merkezlerde Psikolojik Danışma ve Rehberlik uzmanlarının olmayışı milyonlarca lira harcanarak yapılan bu merkezlerin işlevselliğini yetersiz bırakmaktadır. Ayrıca merkezlerde psikolojik danışman bulunmayışı, gençlerin sorunlarının yüzeysel ve geçici olarak çözülmesi sorununu beraberinde getirmektedir.
Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Çağatay KILIÇ’ ın Gençlik Merkezlerinin işlevselliğine büyük katkı sağlayacak bu kadroyu oluşturması, yapılan bu Mega Projeye ivme katacaktır.
Bu konuda her türlü akademik uzman ve bilimsel desteği vermeye hazırız." dedi.

PDRciler Gençlik Merkezlerinde kadro istiyor