Prof. Dr. Yavuz Ünal 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü oldu, Prof. Dr. Yavuz Ünal kimdir?

TAKİP ET

19 Mayıs Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne rektör olarak Prof. Dr. Sait Bilgiç'in yerine Prof. Dr. Yavuz Ünal atandı.

HİZMET ONUR ÖDÜLÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN VERİLDİ
Diyanet İşleri Başkanlığının prestij eserleri olarak kabul edilen, 2 bin ilim adamının otuz yıl süren çalışmalarıyla nihayete eren ‘İslam Ansiklopedisi’, yüz hadis hocasının on yılda hazırladığı ve Prof. Yavuz ÜNAL’ın koordinatörlüğünü ve metin yazarlığını üstlendiği ‘Hadislerle İslam’ ve sekiz yılda hazırlanan ‘İstanbul Kadı Sicilleri’ adlı üç dev eserin oluşmasında büyük çaba ve gayretleri ile yaptığı katkılarından dolayı layık görüldüğü “Yüzyılın İslam Kültür Hizmet ve Onur Ödülü”nü Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden almıştır. 

YAVUZ ÜNAL KİMDİR?
1963 yılında Ordu/Fatsa/Ilıca’da doğdu.

İlk ve Ortaokulu Ilıca kasabasında, liseyi ise Fatsa İmam-Hatip Lisesinde okudu.

1983 yılında kaydolduğu, O.M.Ü. İlahiyat Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. Aynı yıl Mardin İmam-Hatip Lisesinde meslek dersleri öğretmeni olarak göreve başladı ve 2 yıl bu görevi sürdürdü.

1990 yılında O.M.Ü. İlahiyat Fakültesi’ne Hadis Araştırma Görevlisi olarak atandı.

1993 yılında “Cumhuriyet Türkiye’si Hadis Çalışmaları” adlı teziyle Yüksek Lisansını, aynı yıl katıldığı Doktora programını Şubat 1997’de “Rivayetlerin Hz. Peygamber’e Aidiyetini Tespit ve Değerlendirmede Aklın Rolü” adlı teziyle bitirdi.

1998 yılında O.M.Ü. İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim dalına Yrd. Doç. olarak atandı; 2002 yılında Doçent, 2008 yılında da Profesör oldu.

2008 yılında DİB Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine seçildi. IV. Din Şurasının Genel Sekreterliğini yaptı. Samsun O.M.Ü. İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi ve dekan olarak görev yaptı.

2006 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen “Konulu Hadis Projesi”nin koordinatörlüğünü yaptı.

2009-2012 yıllarında Samsun İlahiyat Fakültesinin dekanlığını yaptı.

Hem Diyanet İşleri Başkanlığının ve hem de OMÜ’nün stratejik plan komisyonunun üyesi olarak görev yaptı.

Tüsside’de Stratejik Yönetim Eğitimi aldı. Ordu Üniversitesinin 2015-2019 döneminde yönetimine talip olarak rektör adayı oldu.

Hâlen, 16 Ağustos 2013’te atandığı Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yapmaktaydı.

Yüzyılın İslam Kültür Hizmet Ödülü’ne layık görülen 7 ciltlik “Hadislerle İslâm” adlı eserin koordinatörüydü.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ’in başkanlığında yaklaşık 8 yıllık bir çalışmanın sonucunda oluşturulan “Hadislerle İslâm” adlı eser, alanında uzman 85 Türk ilim adamının katkılarıyla hazırlandı. Allah Resulü Sevgili Peygamberimizin hakikat çağrısına, onun imanına, ibadetine, ahlakına, örnekliğine, değerlerine, beşeri münasebetlerine kulak vermek isteyen tüm İslam Alemi için önemli bir kaynak niteliği taşıyan “Hadislerle İslâm” adlı eser, 20 bin sahih Hadis-i Şerif’ten oluşuyor.

Prof. Dr. Yavuz Ünal