Samsun Anadolu Lisesi'nde İnovasyon Günleri

TAKİP ET

Samsun'un Anadolu Lisesi türündeki tek proje okulu olan Samsun Anadolu Lisesi eğitimde inovasyon, üretkenlik ve dünya standartlarını yakalamak konusunda konusunda hız kesmiyor ve öğrencileri için en iyiyi sunmaya devam ediyor.

Samsun Anadolu Lisesi, Samsun Maarif Hareketi kapsamında hazırlamış oldukları “Geleceğini Seç”, “İmkansızsa Dene” ve “Sürdürülebilir İnsan” adlı projeleri kapsamında bugün OMÜ-Eğitim Fakültesi- Eğitim Bilimleri Bölümünden Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas’ın “ Öz farkındalık ve Kariyer Planlama” Konferansına ev sahipliği yaptı. Öğrenci ve öğretmenlere öz farkındalık becerilerinin artırılmasının kariyer planlamadaki önemi üzerine bir sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas öğrencilerin kariyer planlaması yaparken kendi ilgi alanları, güçlü ve zayıf yönleri, yetenek ve becerilerinin farkında olmalarının, kendilerini çeşitli kurslar, iş-gözlemlemesi ve gönüllü çalışmalar ile geliştirmelerinin gelecekteki kariyerleri üzerindeki önemine vurgu yaptı.

Proje danışman öğretmeni Aybanu Tandoğan, hazırlamış oldukları bu üç proje kapsamında, Öğrencilerin iş kümelerini araştırması (16 Job clusters-research) ve yapabilecekleri bir işi seçip iki hafta sürecek iş- gözlemleme çalışmaları sonunda iş gözlemlemesi sırasındaki deneyimlerini, fikirlerini, gözlemlerini ve bu mesleğin neler gerektirdiğini( hangi eğitimleri almaları gerekiyor, aşamaları, zorlukları v.b) Türkçe, İngilizce blog şeklinde yazıya dökmeleri (günlük tutmak); “ Hayalimdeki Meslek” etkinliğiyle kolaj çalışmasıyla poster hazırlama ve Türkçe-İngilizce kompozisyon yazma; Sokak Röportajları; bir mesleği yaparken kendi yazacakları senaryoyla Drama ve Rol Oynama etkinliği, Kişisel online portfolio oluşturma; yeni bir ürün icat edip pazarlama ve reklamını yapma, reklamcılıkta sanat ve bit becerileri kullanımı gibi bir dizi etkinlikler gerçekleştirmekte olduklarını, öğrencilerinin Türkiye ve Dünya iş piyasasının rekabetçi ortamında sevdikleri ve doğal yeteneklerine uygun olan işi seçmelerini hedeflediklerini belirtti.

Ayrıca, öğrencilerin girişimcilik ruhu ve dijital becerilerinin gelişmesi, dünya sorunlarına çözümler üretebilen aktif vatandaşlar olmaları için çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.  Ayrıca Doc. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas' a katkılarından ötürü teşekkürlerini sunan ve çiçek taktim eden  Okul Müdürü Halil İbrahim Akmeşe,  öğrencilere Aziz Sancar’ı örnek vererek, çok çalışmaları gerektiğini, ülkemizin geleceği ve kalkınmasında büyük role sahip olacaklarını belirtti. Öğrencilerin konferansı ilgi ve dikkatle takip ettikleri, sunum boyunca not aldıkları gözlemlendi. Ayrıca, konferans sonunda, sunumla ilgili sorulara doğru cevap veren öğrencilere sürpriz hediyeler verildi.