Samsun Canik Uludağ Ortaokulu'nda Trafik Konulu Konferans

TAKİP ET

Samsun'un Canik ilçesine bağlı, Uludağ Ortaokulu öğrencilerinin Trafikte bilinçli olmalarını sağlamak için bir konferans düzenlendi.

Canik Uludağ Ortaokulu'nda düzenlenen bu konferansı Michelin Bayisi Alperen Oto Lastik İşletme müdürü Dr. Ahmet Dinç Trafik kuralları ve Trafikte dikkat edilmesi gereken kurallar adlı konferansı sundu.

Konferans boyunca öğrencilerin dikkatle dinlediği bazen ilk defa duymuşluğun heyecanı yüzlerinde belirdi. Dr. Dinç trafikle ilgili tanımlara yer verdi. Trafik işaretleri ve anlamlarını açıklarken görsel kullanması konuya açıklık getirdi. Karayolu üzeri ve kenarındaki tesislerle ilgili tanımları, araçların geçiş üstünlüğü ve yaya okul yolunda dikkat edilmesi gereken hususlar ilgiyle dinlendi. Araçlarla ilgili bilgiler soru cevaplı anlatım öğrencilerin dikkatini çekti. Trafik polisinin hareketlerinin anlamı görsel olarak yapılarak daha iyi kavranması pedogojik bakımından olumlu oldu.


Trafik adabı konusunda trafik içinde sorumluluk, yardımlaşma, tahammül, saygı, fedakarlık ve sabır üzerinde duruldu. Trafikte sürücü ve yayaların sorumluluğu, yardımlaşmayla problemi asgariye indiği, saygı ve fedakarlık ile trafiğin akışının kolaylaştığı ve sabırla büyük gibi görünen problemlerin küçüldüğü görüldü.

Uludağ Ortaokulu Müdürü Zerrin Karagöl Şen, Konferansın öğrencilere kattığı değer için Michelin Bayisi Alperen Oto Lastik İşletme müdürü Dr. Ahmet Dinç'e teşekkürlerini sundu.
 

Samsun Canik Uludağ Ortaokulunda Trafik Konulu Konferans