Samsun'da bu projelerden 106 bin 440 öğrenci yararlandı

TAKİP ET

Samsun'da Geleceğe Kulaç Atıyoruz, Zirvede Ben de Varım ve Buzda Satranç-Curling Projeleri'nde 106.440 Öğrencimize Eğitim Verildi.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, protokol üyeleri, öğrenciler, veliler ve antrenörleriyle birlikte, Geleceğe Kulaç Atıyoruz, Zirvede Ben de Varım ve Buzda Satranç-Curling Projeleri’nin ödül törenine katıldı.
Geleceğe Kulaç Atıyoruz, Zirvede Ben de Varım, Buzda Satranç Projeleri’nin eğitim camiamızda müspet ve kalıcı izler bırakan projeler olarak öne çıktığını ve şehrimizin sosyal yaşantısında son derece geniş kapsamlı etkileri görülen bu projelerin uzun süredir aksatılmadan sürdürülerek öğrencilerimize toplumsal, kültürel ve sportif değerlerin kazandırıldığını dile getiren Vali Dağlı Valimiz, “Uzun yıllar süren, özveriyle sürdürülen çalışmalar, ortaya konulan emekler,  ulusal düzeyde yapılan sportif yarışmalarda karşılığını bulmuş; projelerimizden yetişen pek çok öğrencimiz önemli başarılara imza atmış ve elde edilen sonuçlar elbette bizim için iftihar kaynağı olmuştur. Fakat bu husustan çok daha kıymetli olan netice; çocuklarımızın hayatında temas etmek istediğimiz doğru noktalara ulaşabilmiş olmamızdır. Onları dinç, umutlu, yapabileceklerinin farkında, yarınlara her bakımdan hazır nesiller olarak yetişirken görmek en büyük gurur kaynağımızdır.” dedi.
2014-2015 eğitim-öğretim yılında başlayan Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesiyle bugüne kadar 85.000 2. ve 3. sınıf öğrencimize 8 seans yüzme eğitimi verilerek yüzme öğretildiğini ve 680 öğrencimizin yetenekli bulunarak ilgili alanlara yönlendirildiğini dile getiren Vali Dağlı, Zirvede Ben de Varım projesi kapsamında 2017 yılından itibaren 20.000 öğrencimize 8 seans sportif tırmanış eğitimi verildiğini ve ilimizden yarışmalara katılan sporcuların ferdi ve takım olarak 16 madalya alarak Türkiye 1.’si olduğunu, proje sayesinde yetenekleri keşfedilen 6 öğrencimizin de Millî Takıma girme başarısı gösterdiğini söyledi.
2021-2022 eğitim-öğretim yılında başlayan Buzda Satranç-Curling Projesi kapsamında da 1.440 öğrencimize eğitim verildiğini ve eğitim alan 40 öğrencimizin spor kulüplerine yerleşerek çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Vali Dağlı, tüm bu projelerin öğrencilerimizin kötü alışkanlıklardan korunması, boş zamanlarını daha verimli geçirebilmeleri, öz güvenlerinin artması, sorun çözme becerilerinin gelişmesi, kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, yaşam kalitelerinin artması ve sağlıklı bir vücuda sahip olmaları noktasında önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek, “Geleceğe Kulaç Atıyoruz, Zirvede Ben de Varım, Buzda Satranç-Curling Projeleri kapsamında gösterdikleri başarılardan dolayı burada bulunan sevgili çocuklarımızı en içten duygularımla tebrik ediyor, bulundukları noktalara gelmelerinde büyük emekleri bulunan kurumlarımızı, değerli öğretmenlerimizi ve proje paydaşlarımızı da bu vesileyle kutluyorum.” dedi.

Samsunda bu projelerden 106 bin 440 öğrenci yararlandı