Samsun Mithatpaşa Lisesi taşınıyor! Veliler ayakta, öğrenciler mağdur mu olacak?

TAKİP ET

Samsun Mithatpaşa Anadolu Lisesi, şehir merkezinde yapılması planlanan imam-hatip ortaokulu kapsamında Valilik tarafından onaylanarak taşınması kararlaştırıldığı öğrenildi.

Samsun'da bulunan asırlık çınar Mithatpaşa Anadolu Lisesi, şehir merkezinde yapılması planlanan İmam-Hatip Ortaokulu kapsamında FETÖ'cü Özel Feza Berk Lisesi'nden hazineye geçen okul binasına taşınacak. Karar Valilik tarafından da onaylandı.

Okulda ki Öğrenci ve Velilerin bilgisi dışında gerçekleşen olay neticesinde konumu itibari ile binlerce öğrenci mağduriyet yaşayacağı iddia edilirken, okul içinde okuyan öğrencilerin hiçbir önemi yokmuşçasına davranan il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine velilerin tepki gösterdiği öğrenildi.

“KAMU-SEN TEYAKKUZDA “
Konuyu basına yansıtmadan ivedilikle gerçekleştirilmesi öngörülmesine rağmen, Türkiye Kamu Sendikası 23 Ağustosta konu ile ilgili basın açıklaması yapacağını iletişim araçları ile duyurdu. Kamu-Sen İl Temsilcisi Levent Kuruoğlu, Sosyal Medya’dan yaptığı açıklamada “Samsunun en köklü okullarından İlkadım Mithatpaşa Anadolu Lisesini İmam hatip yapmak ve mevcut okulu da Kapatılan Özel Feza Berk okuluna taşıma kararı alındığı bilgisi gelmektedir. (Odun pazarından daha ilerde çevre yoluna yakın) Sayın Samsun Valisi'ne sesleniyorum İktidar ve Muhalefet milletvekillerine sesleniyorum. Sivil Toplum Örgütlerine ve Mithatpaşa lisesi öğrencilerine mezunlarına ve velilere sesleniyorum. Bu işgüzarlığa dur deyin” diyerek eleştirdi.

Mithatpaşa nereye taşındı