Samsun Ticaret Borsası'nın girişimi ile personele profesyonel eğitim

TAKİP ET

Samsun Ticaret Borsası'nın stratejik planı gereğince personelin günümüz şartlarına uygun daha kaliteli ve Dünya standartlarında hizmet vermesi için aralarında Ticaret ve Sanayi Odası personelinin de bulunduğu çalışanlara konusunda uzman eğitmenler tarafından seminer düzenlendi.

Çağdaş hizmet için çağdaş eğitim

Samsun Ticaret Borsası’nın stratejik planı gereğince personelin günümüz şartlarına uygun daha kaliteli ve Dünya standartlarında hizmet vermesi için aralarında Ticaret ve Sanayi Odası personelinin de bulunduğu çalışanlara konusunda uzman eğitmenler tarafından seminer düzenlendi.

Samsun’da Ticaret Borsası’nın önderliğinde gerçekleştirilen ve Atakum’ da düzenlenen seminere yaklaşık 50 kişi katıldı. Samsun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ahmet Aliyazıcı, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Karabük’ün de arasında bulunduğu eğitime Çarşamba, Bafra, Havza, Terme, Vezirköprü ilçelerinden de Ticaret Borsaları ve Ticaret ve Sanayi Odası çalışanları iştirak etti. TOBB’un akreditasyon sisteminin de gerekliliği kapsamında bu seminerin düzenlendiğini ifade eden Samsun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ahmet Aliyazıcı, “Bu eğitimleri her yıl personelle yapılan görüşme ve anket değerlendirmesi  sonucunda belirlenen başlıklar altında yılda 4 kez düzenliyoruz. İlk seminerimiz ‘beden dili eğitimi’ konusundaydı. İkinci seminer ‘Proje yönetimi’ başlığı altında yapıldı. Şimdi ise, ‘İnisiyatif Yönetimi’ konusunda düzenledik. Aralık ayında da ‘Algı Yönetimi’ konusu işlenecek” diye konuştu. 
Samsun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Aliyazıcı, seminerler sonucunda personelin bilgi ve hizmet kalitesinde de ciddi artışların olduğunu dile getirerek, ticaret ve sanayi odası personeli ile ticaret borsası personellerinin de bu tür seminerler sayesinde daha fazla kaynaştığını, bilgi alış-verişinde bulunduğunu da vurguladı. 
Eğitmen Salih Özgür ise, ‘İnisiyatif Yönetimi’ konusunu örneklerle beraber anlatıp, keyfiyet ve stratejik kararların inisiyatifinin olmayacağını vurguladı. Özgür, aksi taktirde personelin bulunduğu konum itibarı ile hesabını veremeyeceği faturaların karşısına çıkabileceğine işaret etti. Seminer yaklaşık 5 saat sürdü.