Samsun Üniversitesi'nde Biniş Takdim Töreni Gerçekleştirildi

TAKİP ET

Samsun Üniversitesi'nin dördüncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında öğretim üyelerine biniş (cübbe) takdim töreni gerçekleştirildi.

Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından bir müzik dinletisi ile başlayan program, açılış ve protokol konuşmalarının ardından öğretim üyelerine akademik cübbelerinin rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın tarafından giydirilmesiyle icra edildi.
Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Batuk, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mahmut İşbilir ve İsa Bozçelik, Avukat Hakan Karaduman, Samsun Üniversitesini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Kefeli, protokol üyeleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müzik Dinletisi ile devam edildi. Sevilen nadide eserlerin icra edildiği dinletinin ardından koro şefine Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın tarafından hediye takdim edildi. Hediye takdiminden sonra protokol konuşmalarına geçildi. 
İlk olarak kürsüye gelen Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, başta Samsun olmak üzere ülke için neler yapabileceklerine odaklandıklarını belirterek istatistiklerle üniversite hakkında bilgi verdi. Rektör Aydın “Bugün Samsun Üniversitesi ailesine katılan öğretim üyelerimizle bir araya gelmek ve iki yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz biniş diğer adıyla cübbe takdimini gerçekleştirmek istedik. Bu konuşmamda sizlere üniversitemizin 06 Eylül 2018 tarihinde kurucu rektör olarak atandıktan sonra nereden ve hangi aşamalardan bugünlere geldiğini özetlemek istiyorum. 2018 yılında kurulduğumuzda Ondokuz Mayıs Üniversitesinden bize sadece Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Kavak MYO verilmişti. Öğretim elemanı sayımız o zaman 55 iken şu an 314’e ulaştı. Öğrenci sayımız da benzer şekilde artış gösterdi; kurulduğumuzda 1891 olan öğrenci sayımız bugün itibariyle 4778’dir. Üç farklı kampüsüyle hizmet eden, ürettiği bilgiyi insanlarla paylaşan, farklı düzeyde sorunlara çözüm üretmeye gayret eden, öğrencileri, öğretim elemanları ve çalışanlarıyla butik bir yuvaya dönüşen üniversitemiz nicelik ve nitelik olarak hızla gelişmeye devam etmektedir. Bağımsızlığımıza giden yolda ilk adımın atıldığı şehrin adını taşıyan üniversitemiz kurulduğunda bu yeni üniversitenin şehre entelektüel canlılık kazandıracağı ümidi vardı. Beklentilere karşılık verme isteğimiz ise had safhadaydı. İlk yılımız kuruluş sonraki iki yıl Covid 19 pandemisi ile geçmesine rağmen bu isteğimizin meyvelerini dört yıl gibi kısa bir sürede görmek bizi çok mutlu etmektedir. “ dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Rektör Aydın ve öğretim üyeleriyle birlikte biniş takdim törenine geçildi. Biniş takdiminden sonra çekilen hatıra fotoğraflarıyla etkinlik sona erdi.
 

Samsun Üniversitesinde Biniş Takdim Töreni Gerçekleştirildi