Samsun'daki okullardan kıtalararası kültür paylaşımı

TAKİP ET

'Kültürel Miraslarımız' isimli eTwinning projesinde Samsun'dali okullar yer alarak Hırvatistan ve Polonya ile kültür paylaşımında bulundu.

“Kültürel Miraslarımız” isimli eTwinning projesinde Hırvatistan’dan ve Polonya’dan birer okul ile  Samsun ve Tekirdağ’dan 10 adet Türk okulu yer aldı. Projede öğrenciler öğretmenleri eşliğinde kendi kültürlerini birbirlerine tanıtarak, sahip çıkılması gereken kültürel mirasları etkinliklerle pekiştirdiler. Hem kendi kültürlerine hem de yabancı ortaklara ait olan, sahip çıkılması gereken kültürel mirasları öğrendiler. 

“Türk kahvesi, Zencefilli Kurabiye, Hıdırellez, Hacivat- Karagöz, Krakow evleri” gibi başlıklarla somut ve somut olmayan öğeler ile öğrencilerin üzerinde nesilden nesile aktarılacak olumlu bir etki bırakmanaın hedeflendiği projede öğrencilerin; yaratıcılık, motor kaslarını geliştirme ve sanatsal yönünü geliştirmek esas amaç oldu. 

Projeye katılan okulların öğretmenleri; "Özellikle bu proje ile öğrencilerin kültürel mirası koruma konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini sağlamak, geçmişimizle bağlarını koparmamak, diğer kültürlere özgü mirasların da farkına vararak, bu bilinç ile özdeşleşmelerini sağlamak en özel hedefleridir" dediler. 

 
  Projeye Samsun’dan Salıpazarı Yavaşbey İlkokulu, Atakum Yunus Emre İlkokulu, Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu, 19 Mayıs Atatürk Ortaokulu, İlkadım Yeşilyurt Demir-Çelik İlkokulu ve İlkadım Çatalarmut İlkokulu, Tekirdağ’dan Çorlu Şehit Hamza Çavuş İlkokulu ve Çorlu Fevzi Çakmak İlkokulu, Hırvatistan’dan Brela OŠ Dr.Franje Tuđmana ile Polonya’dan Warszawa Zespół Szkół nr 79 im. Stanisława Kostki Potockiego w Warszawie okulları katıldı.

Samsundaki okullardan kıtalararası kültür paylaşımı