Samsun'dan Kanada'ya ücretsiz üniversite imkanı

TAKİP ET

Samsun Anadolu Lisesi-Kanada arasında ortak program antlaşması yapılıyor.

Samsun Anadolu Lisesi ve Kanada Noca Scotia Bölgesi arasında imzalanan anlaşma ile Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri için Kanada da üniversite’ye sınavsız geçiş hakkı doğuyor.

Eğitim alt yapısı ile alanda liderliğini sürdüren Samsun Anadolu Lisesi, öğrencilerine Uluslar arası eğitim alma imkanı sunma amacıyla Kanada Nova Scatia Eyaleti Eğitim Bakanlığı yetkilisi Gerald Norman Pitman ile Samsun Anadolu Lisesi Müdürlüğü arasında öğrenci ve öğretmen değişimi protokolü imzalandı.

Uzun soluklu bir çalışmanın ardından bir protokole imza atan taraflar bu tarihi ilerleme konusunda oldukça umutlu. Kanada tarafı, Türkiye ile eğitim antlaşmasını imzalayacaklarını Kanada’daki eğitim birimlerine duyurarak bu
süreçte ilk adımı atacak olmaktan dolayı memnuniyetini belirtti.

Samsun Anadolu Lisesi ve Kanada Hükümeti arasında karşılıklı öğrenci değişim programlarını içeren protokol 9 Mayıs 2017 tarihinde  İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aksakal, Okul Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve  Kanada Nova Scatia Eyaleti Eğitim Bakanlığı yetkilisi Gerald Norman Pitman tarafından Samsun Anadolu Lisesi bünyesindeki Uluslar arası Eğitim Ofisinde imzalandı.

Anlaşma çevresinde ortak program yürütülecek bölge olarak; Kanada’nın en iyi eğitmen kadrosuna sahip olan ve İngilizce eğitimin yanında Türk dil eğitimi de veren eyaleti Nova Scotia seçildi. İlk etapta 3 Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi Kanada’da okuyacak. Öğrenciler, dil şartı koşulmadan diploma notları ile Kanada Üniversitelerine otomatik kabul alarak sınavsız giriş yapabilecekler.

Bu tarihi anlaşma sadece öğrencilere yönelik değil. Tarafların karşılıklı müfredat ortaklığı ile eğitim kalitelerini daha üst boyuta taşımayı hedefliyor. Bu çerçevede Nova Scotia öğretmenleri ilk çalışma toplantısı için Türkiye’ye gelecek.
Kanada Hükümeti Türkiye ile ilişkilerinin gelişmesi açısından eğitim alanında yapılacak anlaşmaları özellikle destekliyor. Bu çerçevede taraflar arasında eğitimci ziyaretlerin artması bekleniyor. Samsun Anadolu Lisesi bu ortak çalışmayı tüm Karadeniz Bölgesi genelinden başvuracak lise öğrencilerine bu eğitim yılından itibare açıyor.
Programa başvurular Samsun Anadolu Lisesi içersinden Uluslararası Eğitim ofisinden yapılabilecek.
Bu ortak program ile Kanada ve SAL’ın eğitim, öğretim kalitesiyle donanmış öğrencilerin geleceğin farklı ve öncü kişileri olması hedefleniyor.

Kanada Hükümeti