Şartlı eğitim yardımı yapılacak, Şartlı eğitim yardımı nedir? Şartlı Eğitim Yardımı Ne Kadar Olacak?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından dün basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal yardımlara da değinerek, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine kızlar için 75 lira, erkekler için 50 lira olmak üzere şartlı eğitim yardımı yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından dün basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal yardımlara da değinerek, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine kızlar için 75 lira, erkekler için 50 lira olmak üzere şartlı eğitim yardımı yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından dün Huber Köşkü’nde basın açıklaması yaptı.
Toplantıda ele alınan konular ve Koronavirüs ile mücadeleye dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal yardımlara da değinerek, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine kızlar için 75 lira, erkekler için 50 lira olmak üzere şartlı eğitim yardımı yapılacağını söyledi.

SOSYAL YARDIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "9 Nisan tarihi itibarıyla sosyal yardımlarda acil durum kararı alarak muhtaçlık kriterleri yanında bu dönemde özel ihtiyaçları da kapsama aldık. Bu çerçevede ilk etapta herhangi bir geliri olmayan vatandaşlarımıza yönelik olarak önce 2 milyon 100 bin haneye nakit desteği verdik. İkinci etapta 2 milyon 300 bin haneye biner lira nakit desteği vermeye başlıyoruz. Üçüncü etabı da yakında bu dönemde özel ihtiyacı olan hanelere yönelik olarak devreye alıyoruz, buna ilişkin başvuruları almaya başlıyoruz. Her başvuruyu titizlikle değerlendireceğiz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımıza Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 500 milyon lirayı aşkın ilave kaynak sağladık.

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI YAPILACAK
Ayrıca, 81 vilayetimizin tamamında 2 milyon 234 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencimize kızlar için 75 lira, erkekler için 50 lira olmak üzere şartlı eğitim yardımı yapıyoruz. Öksüz ve yetim 41 bin öğrencimize ise bu yardımı aylık 150 bin lira olarak veriyoruz." dedi.

Şartlı eğitim yardımı nedir