Şartlı eğitim yardımını kimler alabilir? Şartlı eğitim yardımına nasıl başvurulur?

TAKİP ET

Şartlı Eğitim Yardımı Yapılacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine kızlar için 75 lira, erkekler için 50 lira olmak üzere şartlı eğitim yardımı yapılacak, Peki Şartlı eğitim yardımı nasıl alınır? Öğrencilere yapılan Şartlı Eğitim Yardımı konusu gündeme geliyor. İşte Şartlı eğitim yardımı nasıl alınır? Şartlı eğitim yardımına nasıl başvurulur? Merak edilen detaylar haberimizde...

İşte Şartlı eğitim yardımı nasıl alınır? Şartlı eğitim yardımına nasıl başvurulur? Merak edilen detaylar haberimizde...

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI NEDİR?
Şartlı Eğitim Yardımı, nüfusun ekonomik güçlükler nedeniyle temel eğitim hizmetlerinden yararlanamayan, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayan ve 3294 sayılı kanun kapsamında muhtaçlığı MH tarafından onaylanmış hanelere yönelik şartlı bir yardım programıdır. Şartlı eğitim yardımı, bu grup içerisinde yer alanlar arasında örgün eğitime katılan çocuklara eğitimin başlangıcından, lise öğretimini bitirene kadar, öncelikli olarak çocuğun annesi olmak üzere, çocuğun babası veya çocukla aynı hanede yaşayan ve çocuğun bakımını üstlenen reşit bireylere verilir.

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Şartlı eğitim yardım parası sorgulama işlemleri e-devlet internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI KİMLER ALABİLİYOR?
Şartlı eğitim ve sağlık yardımları kapsamında hak sahibi olabilmek için, fayda sahibi çocuk adına yardım başvurusu yapan kişinin, yaşadığı hanede sosyal güvenceli herhangi bir bireyin olmaması ve ilgili hanenin muhtaç durumda olduğunun MH kararıyla tespit edilmesi gerekmektedir.

Şartlı eğitim yardımını kimler alabilir