Senai Demirci Atakum İHL'nin konuğu oldu

TAKİP ET

Yazar, TV Programcısı ve Sunucu Dr. Senai Demirci Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin konuğu oldu. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği konferansta, Dr. Senai Demirci imam hatipli öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

“5 Vaktin Secdesi İle Yaşayan İnsan Zamanı Allahın İstediği Şekilde Akıtan İnsandır”
Hoş sohbeti ve kendine has tarzıyla öğrencilerin karşısına çıkan Yazar, TV Programcısı ve Sunucu Dr. Demirci, “5 vaktin secdesi ile yaşayan insan zamanı Allah’ın istediği şekilde akıtan insandır.” dedi.  Öğrencilerin büyük ilgiyle izlediği Demirci “.Hz. Muhammed’in veda hutbesinin sonunda söylediği cümleye dikkat çekti. “Efendimiz, hutbesinin sonunda ‘Şahit ol ya Rab” diyor. Bir de soyut bir cümle söyler ki soyut bir ifade olduğu için gelenek bunu bize taşımaz o da; ‘İşte şimdi vakit Allah’ın dilediğince akmaya başladı’ der. Bu büyük bir davanın final cümlesidir. Hepimizin davası da bu olmalıdır” şeklinde konuştu.” Dr. Senai Demirci sohbeti sırasında insanların vakitleri de aslında namaza göre yaşadıklarını anlattı. Bunun arkasında bir zaman akışı olduğunu ifade eden Dr. Senai Demirci, “Bu beş zaman, her zaman için insanların zihninde durur. Bunda secde, namaz ve Allah vardır. 5 vaktin secdesi ile yaşayan insan zamanı Allahın istediği şekilde akıtan insandır” dedi.

 “Yazarın En Büyük Sermayesi İçtenliğidir”
Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Tv Sunucusu, Yazar Dr. Sena Demirci, Sizi diğer yazarlardan ayıran nedir ? sorusuna “ Önemli olan üsluptur! bakın Allah insanı  çok zamandır  yaratıyor ama her birimiz farklıyız, üslup yazarın farkıdır. Ve insan kendi içindekini yazarsa karşısındakinin ruhuna dokunabilir. Yazarın en büyük sermayesi içtenliğidir. Edebiyat fakültesi edebiyat memuru yetiştirir, edip(edebiyatçı) değil” dedi.

 Öğrencilere tavsiyelerde bulunan, Yazar Demirci, harita arazi değildir 
haritayı at, araziyi harita olarak kullanmaya bak. Kediden "miyav" duymayı ne kadar bekliyorsan, insandan da elhamdülillah bekle. Dinin kendisiyle dinin bilgisini karıştırmayın ne olur" diyerek sözlerine son verdi.

Program öğrencilerin Yazar, Dr. Senai Demirci'ye katılımlarından dolayı teşekkür etmesi ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi