'Şu anda Kyk kapasiteleri 542 bin civarında'

TAKİP ET

Bakan Çağatay Kılıç Kanal 7'ye yaptığı açıklamalarda KYK yurtlarının çok tercih edilir bir duruma geldiğini de anlattı.

Bakan Kılıç yaptığı açıklamalarda;
“2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇERİSİNDE 221 BİN KARDEŞİMİZİN  YURTLARA YERLEŞMESİNİ YAPTIK”

Kredi ve yurtlar kurumundaki son durum hakkında da bilgi veren Bakan Çağatay Kılıç sözlerini söyle sürdürdü;

“Ben 2013’ün sonunda 17-25 Aralık sonrası göreve geldim.  1 Ocak 2014 itibariyle KYK’nın toplam kapasitesi 285 bin civarıydı.  Şu anda kapasitesi 542 bin. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı içerisinde 221 bin kardeşimizin yurtlara yerleşmesini yaptık.  1 Ocak 2014’teki kapasitenin tamamı kadar neredeyse sadece bu sene yerleştirme yapıldı.  Önümüzdeki dönem içerisinde yatırımlarımız devam edecek.”   
"KYK YURTLARI ŞU AN ÇOK DAHA TERCİH EDİLEN BİR DURUMA GELDİ"

KYK yurtlarının çok tercih edilir bir duruma geldiğini de anlatan Bakan Çağatay Kılıç, ‘’Baktığımız zaman arada çok büyük fark var. KYK yurtları şu an çok daha tercih edilen bir duruma geldi. Yurtlarda kalacak öğrenciler için belli kurallar var. O bilinçle yurtlarımıza geliyorlar. Biliyorsunuz yemek konusunda da ciddi bir katkımız var. Bunu daha da genişletmek için çalışmalarımız devam ediyor. Eskiden yüzde 60'larda görünen yerlerde şu an yüzde 98 civarında doluluk var’’ dedi.

“PROJELERİMİZDE BİRLİKTELİĞİ VE BERABERLİĞİ PERÇİNLİYORUZ”

Gençlik ile ilgili devam eden projeleri de anlatan Bakan Çağatay Kılıç, ‘’bakanlığımıza bağlı Gençlik Merkezleri ve Gençlik Kampları var. Özellikle Gençlik kamplarının şu anda ulaştığı sayı 28. Bu gençlik kamplarının 2012 yılındaki sayısı 5’ti. Kamplarımıza farklı illerdeki gençler bir araya gelerek sosyal faaliyetler, sportif faaliyetlerde bulunuyorlar. Gençlik merkezlerimiz de şu anda 225 rakama ulaşmış durumda. Önümüzdeki dönem içerisinde 300’ü aşacağız. Burada bu gençlik merkezlerimizin içerisinde tamamen yine aynı bu faaliyetler çerçevesinde kurslar ve aynı zamanda oradaki eğitim alanındaki çalışmalarda da farklı sosyal faaliyetlerde bir araya gelmelerini sağlıyoruz. Burada sportif faaliyetler de çok ciddi anlamda yer tutuyor. Kulüpler üzerinden onların bir araya gelmesini sağlayarak birbirleriyle paylaşım içerisinde tutuyoruz’’şeklinde konuştu.