Şükriye Işık Anaokulu eTwinning Proje Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

TAKİP ET

Samsun İlkadım İlçesinde Şükriye Işık Anaokulunda Psikolojik Danışman olan Gülzade Avcı Çayır ve Afyonkarahisar Selçuklu İlkokulu Psikolojik Danışmanı Sümeyye Mercan'ın kurucusu olduğu 'Çocukluğum Hayallerim ve Mesleğim' (My Childhood My Dreams and Occupation) eTwinning projesi Mart ayından itibaren çalışmalarını Türkiye' nin çeşitli illerinden proje ortağı olan 7 öğretmen ve Ürdün'den 1 yabancı ortak öğretmen ile aktif olarak 50 öğrenci ile çalışmalarını yürütmektedir.

Proje okul öncesi ve ilköğretim 1.ve 2 sınıf öğrencileri ile yürütülmekte olup projenin amacı ise  erken çocukluk döneminde  çocukların çeşitli mesleklerle yönelik farkındalıklarını artırarak mesleklere ilişkin olumlu tutum geliştirmeleri;  çevrelerinde yer alan farklı meslekleri tanımaları, çeşitli sanat ve drama etkinlikleriyle öğrencilere yaşantılar sunarak yaparak ve yaşayarak meslekleri öğrenmelerini ve  gelecekte olmak istedikleri mesleklere yönelik hayal kurma becerilerini desteklemektir. Konuya ilişkin olarak Şükriye Işık Anaokulu Okul Müdürü İlknur AKÇA “erken dönemde mesleki rehberlik alanında çocuklara rehberlik yapmanın önem taşıdığını, bu konuda aile ve öğrencilerin farkındalıklarının artırılması adına okulumuzda Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman aracılığıyla mesleklere yönelik projelerin yapılmasının önemli olduğunu” belirtmiştir. 

Projenin etkinlikleri kapsamında öğrencilerle mesleklere ilişkin çevresindeki bireylerle bir araştırmacı olarak meslek doyumuna ilişkin aileleriyle görüşme yapma, meslek webinarlarında ele alınan mesleklere ilişkin ön bilgi düzeylerini artırmak için mesleklere ilişkin yaratıcı sanat  etkinlikleri ve drama çalışmaları yürütülmüştür. Proje kapsamında ayrıca alandaki meslek uzmanlarıyla “Mesleği Uzmanından Öğreniyorum” Online Meslek Webinarları ile çocuk kitap illüstratörü, iç mimar, müzisyen, akademisyen/psikolojik danışman, vantrolog ile  bir araya gelinerek çocukların çeşitli mesleklere yönelik olarak farkındalıkları artırılmaya çalışılmıştır. Projenin meslek webinarları kapsamında ise medya okuryazarlığı alanında uzman akademisyen aracılığıyla e Twinning’ in bu yılki teması da olan “Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon” konusunda da öğretmenlere ve velilere yönelik seminer gerçekleştirilmiştir. Projenin final ürünü olarak proje ortakları ve öğrencilerle birlikte hazırlanan “Çocukluğum Hayallerim ve Mesleğim” adında e –kitap, akrostiş şiir e-book çalışmaları Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilmiştir. Projenin son meslek webinarı ise çocuk kitabı yazarı ile  meslek söyleşisi yapılarak proje Haziran ayında tamamlanmıştır.

eTwinning Proje Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor