Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Düzenlendi

TAKİP ET

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen Sürü Yönetim Elemanı Kursu ilçemizde 08/02/2017-28/02/2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Samsun İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin talebi doğrultusunda, Canik Kent Konseyinin organizasyonu, Samsun İl ve Canik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin teknik desteği, Canik Halk Eğitim Merkezi ortaklığı ve Canik Belediyesinin altyapı desteğiyle 17 üreticimiz Canik Kültür Merkezinde  15 gün 120 saat süreli eğitim almışlardır. 
    Açılan kurs ile kursiyerlere; küçükbaş sürü yönetimi, bakım besleme, damızlık seçimi, ırk özellikleri, hastalıklar, yemler ve mera kullanımı, yetiştiricilik ve ağıl planlama konularında bilgi verilmiştir. 
    Sürü yönetimi elemanı kursu ile kursiyerlerin mesleki niteliklerinin artırılması ve istihdamın korunarak artırılması hedeflenmiştir.