Terme Belediyesi'nden Kitap Günleri

TAKİP ET

Terme Belediyesi 1. Kitap Günleri, 25 Nisan Çarşamba günü başlıyor. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul,Terme'de ilkleri yaşamanın ve yaşatmanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 'Kitaplara dokunmak, bilginin kaynağına ulaşmak ve sevdiğimiz yazarlar ile buluşmak adına gerçekleştireceğimiz Terme Kitap Günlerine tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz' dedi.

Terme ilçesinde, Terme Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek Kitap Fuarı 25 Nisan Çarşamba günü başlıyor. Ünlü yazar ve yayınevlerinin katılacağı, dopdolu bir programa sahip olan 1. Kitap Günleri Terme Huzur sokağında yapılacak ve 1 Mayıs akşamına kadar sürecek.

TERME’DE İLK

Özellikle gençlere okuma sevgisi aşılamaya yönelik olarak düzenlenen Kitap Günleri’nde birçok ünlü yazar kitaplarını imzalayacak, okurlarıyla söyleşilerde bulunacak, hafta boyunca çocuklara ve yetişkinlere yönelik çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek. Terme’de 1. düzenlenen, 40 yayınevi ve 20 yazarın yer alacağı etkinlikte Terme’li yazar Senai Demirci ve Kahraman Tazeoğlu gibi yazarlarda fuarda yerlerini alacak.

BAŞKAN KUL’DAN DAVET

Kitapların insanın gıdası olduğunu ifade eden belediye başkanı Şenol Kul, “Belediye olarak asfalt, kaldırım, alt yapı yapmak asli görevimiz; ama insana dokunan, direk temasla insanın hayatını değiştiren, yönlendiren, insana değer katan bir şey yaptığımızda daha mutlu oluyoruz. Gençlerimizi kitap okumaya teşvik etmek, kitap kültürü oluşturmak adına böyle bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Teknolojinin çok hızlı bir şekilde geliştiği günümüzde, hızla tükettiğimiz değerleri yeniden kazanmak ve kitaplarla kucaklaşma adına kitap günleri bulunmaz bir fırsat. Tüm hemşehrilerimden başta yetişkinleri, anne babaları, beraberinde öğrencilerimizi kitap günlerimizi ziyaret etmeye ve kendi için faydalı olacak kitapları okumaya davet ediyorum. Adı 1. Kitap günleri olarak geçiyor ama inşallah 2.’ni, 3.’nü ve nicelerini halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.