Terme'de al götür, oku getir kampanyası başlatıldı

TAKİP ET

Kitap okumayı teşvik etmek isteyen Terme Belediyesi, ilçenin Barbaros İlkokulu Müdürlüğü işbirliği ile öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını genişletmek için "Al Götür, Oku Getir" adlı projeyi hayata geçirdi.

Terme Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Barbaros İlkokulu Müdürlüğü işbirliği ile öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını genişletmek amaçlı yürütülen "Al Götür, Oku Getir" projesi kapsamında kitap okuma kampanyası başlatıldı. Proje kapsamında okul girişine yapılan kitaplık raflarından, öğrenciler hiçbir kayıt yaptırmadan, Okul idaresi tarafından temin edilen kitaplardan birini ücretsiz şekilde alıp evine götürebilecek ve süre kısıtlaması olmadan okuyana kadar yanında bulundurduktan sonra geri getirebilecek. 
Sloganlarının "Al götür, oku getir" olduğunu ifade eden Okul müdürü Murat Seçgin, "Öğrencilerimizin kimsenin gözetimi olmaksızın istediği her an kitabı alması mümkün. Öğrencilerimize bu projeyle sorumluluk bilinci kazandırmayı da amaçladık. Projemize desteklerinden dolayı Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR
Kitaplığın açılışına katılarak Barbaros ilkokulu öğretmen ve öğrencileri ile bir araya gelen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul kütüphanelerin milletin en önemli hazinelerinden biri olduğunu ifade ederek “Çocuklarımıza küçük yaştan kitap okuma alışkanlığı aşılamak büyük önem teşkil ediyor. Herkesin bildiği gibi ağaç yaşken eğilir. Çocuklar bu yaşlarda her türlü bilgiyle donatılmaya elverişlidirler. Küçük yaştayken çocukların öğrenme kapasitesi ve algıları daha açık olduğu için verdiğiniz bilgileri daha kolay kavrarlar. Ne kadar çok kişi kitap okursa toplum o kadar gelişir ve kültür seviyesi yükselir” dedi.