Ya çikolatasız kalırsa dünya!

TAKİP ET

İklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıya düzenlenen 'Ya Çikolatasız Kalırsa Dünya' isimli Etwinning projesinde öğrenciler çevre, doğa, dünya ve kakao ağaçları konusunda bilinçlendiriliyor.

Samsun ili Canik İlçesi Hasköy Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Gökben Cebeci “Ya Çikolatasız Kalırsa Dünya” isimli Etwinning projesinde çeşitli etkinlik ve çalışmalarla, 5. Sınıf öğrencilerini iklim değişikliği konusunda bilgilendirmek, Dünya’da tüm hayvanlar, bitkiler, insanlar, canlı cansız tüm varlıkların ekosistemde bir varlık nedeni ve görevi olduğunu fark etmelerini sağlamak, bilim insanlarının da dediği gibi : “Küçük parmağı kesildiğinde acıyı bütün bedeninde hisseden bir çocuk gibi her ekosistemin de en küçük bir yarayı bütün varlığıyla hissedebileceğinin ” bilincine varmalarını sağlamak üzere bu projede proje ortağı olarak yer alıyor. 
Yerli ve yabancı 13 ortağın yer aldığı bu etwinning projesinde öğrenciler yeni beceriler elde etmenin yanı sıra, çevre, doğa, dünya ve kakao ağaçları konusunda da bilinçleniyorlar.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa'daki okullar arası işbirliğini teşvik eden etwinning, eğitimciler için de sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim fırsatları sunuyor.

Ya çikolatasız kalırsa dünya