Yaşama Bağlanan Hayatlar Projesi'nin Toplantısı Yapıldı

TAKİP ET

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan ve sekretaryasını İlkadım Adnan Ölmez Ortaokulu'nun yürüteceği Yaşama Bağlanan Hayatlar Projesi, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik başkanlığında yapılan toplantıda tanıtıldı.

18 yaşının altında olup 5395 sayılı çocuk koruma kanunu kapsamında yer alan ve daha önce madde kullandığı Emniyet Müdürlüğü’nce tespit edilmiş olan gençlerin topluma kazandırılması, birer meslek sahibi olarak rehabilite edilebilmeleri için hazırlanan Yaşama Bağlanan Hayatlar projesi ile bu alanda önemli bir adım atılmış olacak.

İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik toplantıda yaptığı konuşmada “ Madde kullanım yaşının giderek düşmesi ve maddeye ulaşımın kolaylaşması, çocuklarımız ve gençlerimiz açısından büyük bir sorun.  Bu konuda Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma kuvvetlerinin ciddi çalışmaları var ancak bizler tüm kurumlarımızla birlikte üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. O yüzden İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün katkıları ile hazırlanan “ Yaşama Bağlanan Hayatlar” projesi bizim için çok önemli” dedi.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Madde kullanımının artması ve maddeye başlama yaşının gün geçtikçe düşmesi toplumsal anlamda etkileri artarak büyüyen bir problem oluşturuyor. Bu nedenle toplumun her kesimi bu konuda çalışmalar yapmalı. Her ne kadar emniyet tedbirleri ve farklı kurumların çalışmaları olsa da bu konuda birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Bu yaptığımız toplantı ile amacımız, kurumlar arası bilgi alışverişinde bulunarak projemizi amacına uygun şekilde yürütebilmek. Böylelikle de kendine ve yaşamına zarar veren çocuklarımızı topluma kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu, İlkadım  İlkadım Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Turan, İlkadım Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Günaydın, İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yalçınkaya, İlkadım Adnan Ölmez Ortaokulu Müdürü Halil Bayram, İlkadım Belediyesi Gazi Kültür Merkezi Müdürü Ahmet Avcı,  İlkadım Adnan Ölmez Ortaokulu Rehber Öğretmeni Mert Karakaş, İlkadım İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Ebru Kaya Tunçel, İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Komiser yardımcısı Faruk Düzenli ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arge’den Özlem Bayhan toplantıda yer aldılar.
 

Yaşama Bağlanan Hayatlar Projesi