YÖK Başkanı Mehmet Ali Yekta Saraç Samsun'da

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Sağlıkta Şiddet, Hekime Saygı' konulu söyleşi programına katılmak üzere ilimize gelen YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti.

Vali Şahin ziyarette yaptığı konuşmasında, “Sayın Rektörümüzün bu gün Ondokuz Mayıs Üniversitemizde toplantıları var. Bu vesileyle bizlere nezaket ziyaretinde bulunarak Valiliğimizi ziyaret ettiler. Ben kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimize hoş geldiniz diyorum.”dedi.
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç ise yaptığı konuşmasında “Samsun’da bulunmaktan çok mutluluk duyuyorum. Sayın Valimize bizleri kabul ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimizi daha önceki yıllardan tanıyorum, biliyorum, seviyorum. YÖK olarak yeni bir takım girişimlere imza atıyoruz. Yükseköğretimde eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve diğer taraftan da üniversitelerimizin toplum içerisinde daha bir mükemmeliyet merkezi olma durumunun görünür hale gelmesini istiyoruz. Bu bağlamda kültür sanat söyleşilerini başlattık, çeşitli illeri dolaşıyoruz. Kültür sanat söyleşileri yapıyoruz. Öğrencilerimizle ve hocalarımızla bu günlerde birlikte oluyoruz. 


      Bu sefer de bir sağlık söyleşisi dizisini Samsun'da başlatıyoruz. Bunu ilk olarak bu güzel ilimiz Samsun’da bulunun Ondokuz Mayıs Üniversitemizde başlatacağız. Sağlıkta gündemde olan ‘Sağlıkta Şiddet, Hekime Karşı Şiddet’ konularını işleyeceğiz. ‘Hekime Karşı Şiddeti’, ‘Hekime Karşı Saygı’ya nasıl çevirebiliriz konusunda bir toplantı gerçekleştireceğiz. Tekrar Samsun’da bulunmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sayın Valime kabullerinden dolayı tekrar çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç, kapatılan Canik Başarı Üniversitesi ile ilgili bir soruya, “Samsun güzel bir il. Bu güzel ilimizde yükseköğretim nitelikli bir hizmet vermektedir. Bu hizmeti daha da nasıl ilerletebiliriz, üniversitemizin bizlerden beklentileri nelerdir konularını da burada müzakere edeceğiz.”dedi

YÖK Başkanı Prof Dr Mehmet Ali Yekta Saraç