Arısoy: Tarım Uygulamaları Üretimi Yüzde 30 arttıracak

TAKİP ET

Ferrero Değerli Tarım Türkiye Direktörü Ersin Arısoy, 5 yıldır faaliyet gösterdikleri Türkiye'de 35 bine yakın çiftçiye eğitim verdiklerini, geçen sene analiz edilen sonuçlara göre fındıkta yüzde 30'a yakın verim artışı sağlanabileceğini çiftçilere gösterdiklerini söyledi.

 Ferrero Fındık, Samsun’da basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. İftara Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri  Prof.Dr. Celal Tuncer, Doç.Dr. İsmail Erper ile Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Gürol Yılmaz da katıldı. 


İftar programı öncesinde konuşan Ferrero Değerli Tarım Direktörü Ersin Arısoy, Ferrero'nun Türkiye’deki fındık üreticilerine ve üretimine verdiği önemden bahsetti.
 5 yıldan beri çiftçi eğitimlerine büyük önem gösterdiklerini ifade eden Ersin Arısoy şunları söyledi: “Geçen sene  yılbaşı itibariyle 9 ziraat mühendisi, 3 de sosyal uzman arkadaşımız Samsun bölgesinde fındık tarımı ile uğraşan çiftçilere teknik destek vermek için ellerinden gelen tüm çabayı gösteriyorlar. Türkiye’de yaklaşık 5 yıldır faaliyetteyiz. Bu faaliyetler kapsamında toplam 35 bine yakın çiftçimize eğitim verdik. Son 2 senedir de 12 bin 500 civarında çiftçimizi arazisinde ziyaret ederek tarımsal faaliyetler  ve sosyal uygulamalar ile ilgili bilgilendirdik.

Geçen seneki sonuçlarımıza göre yüzde 30’a yakın verim artışı sağlanabileceklerini çiftçilerimize gösterdik. Kalite bizim için olmazsa olmazlardan bir tanesi. Firmamız, Türkiye’den çok ciddi miktarda fındık alıyor. Bu nedenle Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Türkiye’de faaliyetlerimiz ve satın almalarımız devam ediyor. Bu nedenle Türkiye’deki fındık üretiminin sürdürülebilir, gelecek nesillere aktarılıyor olması, kalitesinin taviz vermeden devam etmesi gerekiyor."