Aydın; Esnaf Kredilerle Desteklenmeli

TAKİP ET

Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, 2019 yılının yaralarını 2020 yılında düşük faizli krediler ve kapsamla bir sicil affı ile saracak güçte olduklarını söyledi.

Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Eyüp Aydın 2019 yılına sanayi esnafının çok iyi girdiğini ancak ülkemize yapılan ekonomik saldırılar yüzünden yaşanan ekonomik krizden sanayi esnafının da olumsuz yönde nasibini aldığını söyledi. Başkan Eyüp Aydın, “ Bize göre bir şehrin iş ve ekonomik hareketliliği o şehrin sanayilerinin hareketliliği ile doğru orantılıdır. Çünkü sanayiler inşaat, makina, mobilya, otomotiv başta olmak üzere birçok sektörün kalbinin attığı yerdir. Samsun’da odamıza bağlı bin 550 işyeri var ve bu işyerlerinin neredeyse tamamı krizden az ya da çok etkilendi” dedi.
2020’DEN UMUTLUYUZ
Samsun’daki küçük ve orta ölçekli esnafların büyük bir çoğunluğunda geçmişten gelen sicil bozuklukları bulunduğunu dikkat çeken Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Eyüp Aydın şunları söyledi: “Esnaf 2020 yılında kredi ve desteklerle kendi yarasını sarmalı. Birkaç yıl önce hükümetimizin esnafa verdiği düşük faizli krediler sayesinde altın çağımızı yaşamıştık. 2020 yılında da önce geniş çaplı bir sicil affı sonrasında da yüzde 6’lardan yüzde 4 buçuklara inen esnaf kredileri, düşük faizli İŞKUR ve KOSGEB kredileri ile yeniden esnafımız altın çağını yaşayabilir. Biz 2020 yılından umutluyuz.”
 

Kaynak:Haber Gazetesi

Samsun Madeni Sanatkarlar Odası