Başkan Levent Özden'den iş dünyasına önemli uyarı

TAKİP ET

Dolar ve Altındaki yükselişin iş dünyasının planlarını bozduğunu belirten KARGİF Başkanı Levent Özden, "Soğuk kanlı davranmalıyız. Sonrasında telafisi zor durumlar yaşanabilir" dedi.

Karadeniz Genç İşadamları Federasyonu Başkanı Levent Özden, dolar ve altının yükselmesi ile iş dünyasının, yönetilmesi zor bir sürece girdiğini söyledi. 

Ekonomik süreci değerlendiren Özden, 24 Haziran seçimlerinden sonra dolarda ve altında düşüşler yaşanabileceğini kaydetti.

GÜÇLÜ BİR MECLİS DOLARI DÜŞÜREBİLİR

Ekonomide belirgin bozulmaların erken seçim süreciyle daha da ortaya çıktığını kaydeden Özden, "Ekonomide belirgin bazı bozulmalar vardı. Seçimin öne alınmasıyla, piyasalar bu riski satın aldı ve dolar kurunu 4.50 seviyelerine kadar taşıdı. Bizim için önemli olan bundan sonra ne olur? Seçime yaklaşık 1 ay kaldı. Seçim sonucunun neticesi, bundan sonra dolar kurunun yönü noktasında etkili olacaktır. Cumhurbaşkanının, güçlü bir meclisle seçilmesi durumunda, dolarda sert düşüşler yaşanabilir ve 4 liranın altına inebilir. Seçime kadar ise doların 4.20 sevilerine düşeceğine inanıyorum. Bugün faiz oranları 16-17'lere geldi. Bu iş dünyası olarak ciddi ve yönetilmesi zor bir faiz" diye konuştu.

SOĞUKKANLI OLMALIYIZ

İş dünyası temsilcilerine tavsiyelerde bulunan Özden, "Soğukkanlı davranmalıyız. Anlık gelişmelere göre hareket etmemeliyiz. Sonrasında telafisi zor durumlar yaşanabilir. Biraz kabuğumuza çekilip, sürecin normalleşmesini bekleyip, dengeli bir bütçe yapmalıyız. Bunun da gelip geçeceğini düşünüyorum. Dolarda ilk etapta 3.90'lara kadar gevşeme bekliyorum'' dedi.

ALTINDA DA DÜŞÜŞ YAŞANACAKTIR

Gram altının 185, çeyrek altının ise 310 lira ile tarihi seviyelerde olduğunu belirten Özden, ''Kuyumcular olarak da zor bir dönemden geçiyoruz. Bunun da geçici bir dönem olduğuna inanıyorum. Dolar gibi altının gramında seçimlerin sonucuna göre 175  liralara doğru bir gevşeme olacaktır" şeklinde konuştu.